Tüm ligler 19 Aralık Salı günü başlayacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e saldırı sonrası yönetim kurulu kararlarını açıklıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ankaragücü - Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e gerçekleşen saldırı gündemdeki yerini koruyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yapıyor.

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Halil Umut Meler bizim için sadece bir hakem değil, uluslararası arenada kendisiyle gurur duyduğumuz bir hakemimiz. İyi bir aile babası ve iyi bir insan. Bugün konuşacağımız hiçbir şey, hakemimiz zalimce tekmelenirken iki eli başında yerde sürüklendiği fotoğraftan daha fazla şey söyleyemez. PFDK kararını perşembe günü açıklayacaktır. Tüm ligler 19 Aralık Salı günü başlayacaktır."

Ayrıntılar geliyor...

Ne olmuştu?

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık akşamı 1-1 berabere kaldıkları Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi.

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi saldırı nedeniyle tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Ardından gözaltı işlemleri hastanede yapılan ve ilk ifadesi hastanede alınan Koca, Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edildi. Hakeme saldırıda bulunan ve gözaltına alınan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. de Ankara Batı Adliyesi'ne getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı. Koca'nın da aralarında olduğu 3 kişi tutuklandı. Faruk Koca ifadesinde, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez" dedi.

Yaşananlar sonrası MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa ederken yönetim kurulu oy birliği ile İsmail Mert Fırat'ı yeni başkan seçti. Koca'nın yanı sıra sarı-lacivertli kulübün 5 idarecisi ve 7 görevlisi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN