Soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti! Hüseyin Ağa Vakfından resmi açıklama yapıldı

Türkiye'nin en büyük vakıflarından biri olan Hacı Hüseyin Ağa Vakfı'na soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti vakıftan resmi açıklama geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Türkiye'nin en büyük vakıflarından biri olan Hacı Hüseyin Ağa Vakfı'na soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti vakıf mütevelliğinden konuya ilişkin resmi açıklama geldi.Hacı Hüseyin Ağa Vakfı mütevelliği yaptığı yazılı açıklamayla soruşturma iddialarıyla ilgili resmi açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada soruşturma iddiaların tamamı gerçek dışı olduğu belirtilirken bu iddiaların vakfı karalama amacıyla yapıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamanın tam metni;

"BASINA VE KAMUOYUNA 

17.03.2024 tarihinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında, vakfımıza ilişkin asılsız bazı iddialar yayımlanmıştır. Mezkur basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan iddiaların tamamı gerçek dışı olup vakfımızı karalama amacına matuftur. 

Bilindiği gibi vakfımız her mülhak vakıf gibi denetim makamı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından düzenli aralıklarla denetlenmektedir. 

Vakfımıza yapılan teftiş ve denetim, Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının 19.02.2023 tarih 558778 sayılı görev yazısı ile yapılan teftiştir. Yapılan ve halen devam etmekte olan teftişin kapsamı; vakfımızın 2018-2022 dönemi iş ve işlemlerine dönük risk analizi çalışmaları doğrultusunda; "Hayır şartı gerçekleşmesi, galle fazlası dağıtımı, ek-4 bildirimi, taşınmaz alım satımı, taşınmaz mülkiyet ve güncel durumu, en son denetim raporu gereğinin yapılması ve kiralama işlemlerinin" denetimine ilişkindir. 

Yapılan bu denetim rutin bir denetim olup mezkur sosyal medya hesapları ve basın yayım organlarındaki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Gerçek dışı bu iddiaları yayan, vakfı karalama amacına matuf paylaşımları yapan kişi veya kişiler hakkında gerekli hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz. 

Siirt Mahmud Paşazade El Hac Hüseyin Ağa Bin Recep Ağa Bin Mahmud Paşa Vakfı Mütevelliği"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN