Siirtli Kuaförler Saç Kesim Ücretine Zam İstiyor!

Siirt'te kuaför ve berberler, kira, elektrik, ısınma ve SGK giderleriyle birlikte yükselen maliyetler nedeniyle tıraş tarifelerine yani zam talebinde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Resmi olmayan ama berber ve kuaförlerin şu anda uyguladığı ama yine de beklentileri karşılamaktan uzak 30 TL olan saç tıraşı 40 TL, daha önce 20 TL olan sakal tıraşı ise 30 TL’ye yükseltildi. Fakat berber ve kuaförler bu fiyatlarında kendilerini kurtarmadığını söylüyor.

Siirt Berberler ve Kuaförler Dernek Başkanı Kazım Yıldırım, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çevre illerde verilen tarife neyse biz de onu talep ediyoruz. Şu an Siirt’te verilen fiyat tarifesi Türkiye genelinde en düşük olarak görülen bir tarife.” İfadelerini kullandı.

Siirtli Kuaförler Saç Kesim Ücretine Zam İstiyor!

Zam talebinde bulunan Yıldırım, “Siirt Berberler ve Kuaförler adına biz 2 ay öncesinde Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odasından bir fiyat tarifesi talebinden bulunduk. Geçen hafta içerisinde bize bildirdikleri tarife için biz o tarifeyi düşük gördük. Çevre illerde verilen tarife neyse biz de onu talep ediyoruz. Şu an Siirt’te verilen fiyat tarifesi Türkiye genelinde en düşük olarak görülen bir tarife. Esnaf ve Sanatkarlar Odasında diğer sektörlerde yapılan zamlar neyse onlara verilen haklar neyse kuaförlere de tekrardan o hakların geri verilmesidir talebimiz budur.” İfadelerini kullandı.

Artan kira ve SGK primlerinin kuaförleri zorladığını belirten Yıldırım “Şu an kiralar şöyle söyleyeyim geçen sene 15 bin lira ödeyen bir kuaförümüz bu sene 30 bin lira ödüyor. 5 bin lira ödeyen 7 bin lira ödüyor 8 bin lira ödüyor. Geçen ay 1900 lira BAĞ-KUR ödeyen bir kardeşimiz bu ay 3250 veya 3500 lira arasında bir fiyat dönüyor. Sigorta da aynı şeklide 2500 lira ödeyen bir kardeşimiz 3000 veya 3500 lira civarında bir ödeme yapacak. Kardeşlerimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

“Biz zam istiyoruz” diyen Siirt Berberler ve Kuaförler Dernek başkan yardımcısı Nuran Kayran da, “Şuan talep ettiğimiz fiyatlar ne yazık ki bize verilmiyor. Biz şu an gülünecek bir fiyat tarifesine göre çalışma yapıyoruz. Biz zam istiyoruz. Kendimde kuaförüm ve gerçekten BAĞ-KUR’umu ödeyemiyorum. Elektriğimi ödeyemeyecek duruma geldim. Kira fiyatları çok yükseldi. Ekonomik gidişat baya kötü durumda. Onun için biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz zam istiyoruz” şeklinde konuştu.

Siirtli Kuaförler Saç Kesim Ücretine Zam İstiyor!

Kentte 20-25 senedir erkek kuaförlüğü yaptığını belirten Can Bozkurt, “Ürünlerin fahiş fiyatları ortada, her şey yükseliyor yalnız bizim tıraş ücretlerimiz çok düşük.” Yorumunda bulundu.

Siirtli Kuaförler Saç Kesim Ücretine Zam İstiyor!

“Zamlarla ilgili bir destek bekliyoruz.” Diyen Bozkurt  “Maliyetler bizi kurtarmıyor. En azından bir saç tıraşının fiyatı 50 lira 55 lira olması lazım ki biz de kendimizi çevirelim. Işık bile yakamıyoruz faturalardan dolayı. Klima çalışmıyor. Çalıştıramıyorum elektrik faturasından dolayı. Ha keza kiralar yüksek. Yani bir destek bekliyoruz.” Dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN