Siirt Üniversitesinde Bölgedeki Arıcılığın Gelişmesi İçin Paydaş Toplantısı Yapıldı

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tekin Şahin ve Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Müdür yardımcısı, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden arıcılık konusunda uzmanlar, Pervari Bal Kooperatif Başkanı, Siirt İli Arı Yetiştiricileri Birliği Üyeleri ve arıcılarla bölgedeki arıcılığın kalkınmasını desteklemek ve arıcıların karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla önemli bir paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlgili toplantıda Siirt’in arıcılık sektörünün mevcut durumu masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan arıcılar, Pervari balının ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri bulamamasının yanı sıra, pazarlama zorlukları, hastalık ve zararlılarla mücadelede yaşadıkları sorunları ve farklı orjinli balların Pervari balı adı altında satılmasının getirdiği sorunları dile getirdiler.

Rektör Şındak, toplantıda yaptığı konuşmada, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması kapsamında üniversitemizin arıcılık alanında yaptığı bilimsel çalışmaların yanı sıra, bölgenin kalkınmasına da katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Şındak, ayrıca, arıcıların dile getirdiği sorunlara çözüm bulmak amacıyla, üniversite arıcılıkta, başta Pervari olmak üzere Siirt ve çevresinin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı bir proje hazırlığı içerisinde olduğunu belirtti.

Özellikle Pervari balının eşsiz değerini vurgulayan Rektör Şındak, Pervari balının tanınırlığının arttırılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ve yeni ürün geliştirme çalışmalarıyla sektörün daha da canlandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Rektör Şındak, "Pervari balı, Siirt için büyük bir değer taşıyor. Arıcılarımızın dile getirdiği sorunları dikkate alarak, bu sorunlara çözüm getirecek projelerle sektörün yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN