Siirt Üniversitesinde 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Fidan Dikildi

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde hayatını kaybeden Siirt Üniversitesi'nin 11'i yabancı uyruklu toplam 23 öğrencinin anısına, üniversite kampüsünde fidan dikildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Üniversitesi’nden 23 öğrenci, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerde hayatını kaybetti. Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde de, depremde hayatını kaybedenler için fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte, depremde hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerinin verildiği fidanlar fakülte bahçesine dikildi.

Öğrencilerin, depremde hayatını kaybeden arkadaşlarının anısına birer meyve ağacı dikmek istediklerini ifade eden Rektör yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, “6 Şubat’a meydana gelen yüzyılın felaketi olan depremde bizim üniversitemizde de 11’i yabancı öğrenci olmak üzere toplam 23 öğrencimiz hayatını kaybetti. Eğitim fakültesi, öğrencileri ile ilgili her öğrencenin anısına birer meyve ağacı dikerek bu anılarını yaşatmak istediler” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu da, fakültesinde kayıtlı 5 öğrencinin deprem bölgesinde hayatlarını kaybettiklerini belirterek, “Kahramanmaraş merkezli depremde birçok insan hayatını kaybetti. Bunların arasında üniversitemizden de öğrenciler vardı. Hayatlarının baharında bu yitirdiğimiz canların anısına onların isimlerini yaşatmak için sembolik olarak küçük ama anlamlı bir etkinlik düşündük ve meyve fidanı diktik. Bu fidanlar inşallah büyüyünce meyve verince onlardan insanlar ve hayvanlar yararlandıkça bu onların ruhuna bir sevap olarak gidecek” diye konuştu.

Siirt Üniversitesinde 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Fidan Dikildi

Siirt Üniversitesinde 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Fidan DikildiSiirt Üniversitesinde 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Fidan DikildiSiirt Üniversitesinde 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Fidan DikildiSiirt Üniversitesinde 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Fidan Dikildi

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN