Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Kararı Aldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi Senatosu yaptığı toplantıda, Siirt Üniversitesi Güz dönemi eğitim programını uzaktan eğitimle verme kararı aldı.

Siirt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, "2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi eğitim ve öğretiminin akademik takvimimize bağlı kalınarak; Veteriner Fakültemizin 5. Sınıf intörn öğrenci eğitimlerinin yüzyüze, diğer birimlerimizin tümünün ise uzaktan eğitim yoluyla yapılmasına oy birliği ile karar verildi." denildi.

Siirt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada şunlara değinildi:

Yükseköğretim Kurulu’nun 4 Eylül 2020 tarihinde yayınladığı yazısında belirtildiği üzere, yükseköğretim kurumlarında güz dönemi eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda görüşüne başvurulan Sağlık Bakanlığı, “2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde teorik derslerin uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin ise zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir.” tavsiyesinde bulunmuştur.

Siirt Üniversitesi olarak Salgının insan sağlığı ve toplumsal hayata olan etkilerini azaltmak ve normal yaşama dönüşü hızlandırmak için yetkili sağlık birimleri tarafından verilen kararların hızlıca uygulamaması gerektiğine inanıyoruz. Bu sebeple, Üniversitemiz Senatosunca alınan karara göre 2020-2021 akademik yılı güz döneminde Veteriner Fakültemizin 5. Sınıf intörn öğrenci eğitimlerinin yüzyüze diğer birimlerimizin öğretim faaliyetleri uzaktan öğretim (çevrimiçi) usulü ile gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz çevrimiçi öğrenim usulü ile yani derslerini canlı olarak internet üzerinden takip edeceklerdir.

Uzaktan eğitimle ilgili gerekli duyurular resmi internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapılacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN