Siirt Üniversite'sinin Mezuniyet Töreninde Depremde Hayatını Kaybeden Siirt Üniversitesi Öğrencileri Unutulmadı!

Siirt Üniversitesi'nde 2022-2023 yılı mezuniyet ve kep atma töreni gerçekleştirildi. Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde düzenlenen emzuniyet töreninde depremde hayatını kaybeden Siirt Üniversite'si öğrencileri unutulmadı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Üniversitesi’nde 2022-2023 yılı mezuniyet ve kep atma töreni gerçekleştirildi. Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Rektör yardımcıları, Dekanlar, Akademisyenler,Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, Siirt Barosu Başkanı Av. Muhammed Alptekin ve çok sayıda öğrenci ile veliler katıldı.

Tören mezuniyet yürüyüşü ile başladı. Öğrencilerin mezuniyet yürüyüşünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Siirt Üniversitesi öğrencilerinin resimlerinin olduğu pankartlar taşındı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın konuşmaları ardından başarılı öğrencilere ödül ve plaketleri verildi.

Prof. Dr. Şındak; Dünya üniversitelerinin değerlendirildiği Arge sıralamasında Türkiye’de Üniversitenin Mühendislik alanında 1. Matematik alanında 4. Ziraat Fakültesi toprak alanında 8. ve Kimya alanında 24. sırada yer aldığını belirterek Siirt Üniversitesi’nin başarısına değindi.

Prof. Dr. Şındak;’’ 2007 yılında kurulan Üniversitemiz; 10 Fakültesi 3 Yüksek Okulu 6 Meslek Yüksekokulu 4 Enstitüsü ve 20 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile eğitim öğretim araştırma ve uygulama faaliyetlerine devam etmektedir. 19.000 öğrenci 1300 akademik ve idari personele ulaşmış durumdayız. Bugüne kadar üniversitemize bu manada emeği geçen herkese huzurlarınıza şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Dijital dönüşüm projesi sayesinde hem pandemi sürecinde hem de deprem döneminde maalesef zorunlu olarak yapmak zorunda olduğumuz uzaktan eğitim sürecinde bu birikimle zorlukların üstesinden başarı ile gelebildik. Uluslararası hedefimiz açısından şu anda üniversitemizde 39 farklı ülkeden 2700 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir. Biz artık onlara yabancı uyruklu demiyoruz.Uluslararası öğrenci diyerek onları bağrımıza basıyoruz. Bugün en kıymetlinizin en değerli günlerinden birini yaşıyorsunuz. Çocuklarınız çocuklarımız artık üniversite mezunu, gününüz gözünüz aydın olsun, hayırlı olsun her şey sizlerin de gönlünce olsun inşallah.Dedi’’

Bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildikten sonra mezuniyet andı okundu. Törende öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadılar. Heyecanla bekleyen öğrenciler, hep birlikte kep atarak mezuniyet mutluluğunu yaşadılar. Aileleriyle beraber hatıra fotoğrafı çekildikten sonra tören sona erdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN