Siirt'teki Eğitim Sendikaları Arasındaki Gerginlikte Yeni Gelişme!

Eğitim Sen Siirt Şubesi, Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürü hakkında 'eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi' iddiasıyla suç duyurusunda bulacağını açıklamasından sonra, Eğitim Bir Sen'den sert bir yazılı açıklama geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Eğitim Bir Sen sendikasının Siirt Merkez 80. Yıl Ortaokulunda delege seçimi yapması iddası üzerine Eğitim Sen Siirt Şubesi yazılı bir açıklama yaparak, delege seçimi yapılması halinde Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklamıştı. 

Bunun üzerine Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi, İddalara sert bir yazılı açıklama ile cevap verdi.

Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Delege seçimleri için İzinlerimiz olmasına rağmen Eğitim-Sen Siirt Şubesi Başkanı olduğunu söyleyen biri tarafından seçimlerimizi yürüten teşkilattan sorumlu başkan yardımcımız Osman KAPLAN Bey aranılarak; "okulda nasıl seçim yaparsınız, eğitim hakkını nasıl engellersiniz, hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız", denilerek tehdit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Eğitim Bir Sen Siirt Şubesi yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "Adı geçen sendikanın eğitim ve öğretime aşık olmadığını ve hatta ilimizde acı bir hatıra olarak anılan "Kobani Eylemleri" sırasında üyelerini mesajla meydanlara çağırdığını ve akabinde 10 civarında okul birkaç sağlık kurumu, halk eğitim merkezi ve kütüphanenin yakılması olaylarını tetiklediğini bilmekteyiz. İlimiz o vakit Moğol vahşetini yaşadı ama eğitim hassasiyeti olduğunu iddia eden bu sendika, eğitimle ilgili ve ya bu vahşeti yapanlarla ilgili tek bir beyanatta bulunmadı. Hendek kazılarak eğitim hakkı gasp edilen çocuklarımızla ilgili bir söylemi de olmadı. Nedense bu hassasiyetlerini seçimimizden önceki gece dile getirme ihtiyacı hissettiler. Tamamen seçimlerimizi iptal etmeye yönelik bu müdahaleyi bizler sendikayız demelerinden ötürü teessüf ederek ama şaşırmadan müşahade etmekteyiz." 

Yazılı metnin tamamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere 25/09/2022 tarihinde ilimiz 80. Yıl Ortaokulunda sendikal faaliyetlerimiz kapsamında delege seçimlerimiz yapılacaktır. Sendikal anlamda yapılan faaliyetler 4688 sayılı kanunun 23. Maddesinin son fıkrası hükmü gereğince kamu kurum ve kuruluşlarının yer tahsisini de kapsamaktadır.

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının ilgili tebliğleri. Başbakanlığın "sendikal gelişmeler" konulu 2012/26 sayılı genelgeleri ve yine 2010/2 sayılı genelgelerinden de aldığımız hakla. 80. Yıl Ortaokulunun delege seçimlerinde tarafımıza tahsisi hususunda Milli Eğitim Müdürlüğümüze yazı yazdık. Milli Eğitim Müdürlüğü de ilgili mevzuatlar çerçevesinde gerekli izinleri verdi. İzinlerimiz olmasına rağmen Eğitim-Sen Siirt Şubesi Başkanı olduğunu söyleyen biri tarafından seçimlerimizi yürüten teşkilattan sorumlu başkan yardımcımız Osman KAPLAN Bey aranılarak; "okulda nasıl seçim yaparsınız, eğitim hakkını nasıl engellersiniz, hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız", denilerek tehdit edilmiştir.

Adı geçen sendikanın eğitim ve öğretime aşık olmadığını ve hatta ilimizde acı bir hatıra olarak anılan "Kobani Eylemleri" sırasında üyelerini mesajla meydanlara çağırdığını ve akabinde 10 civarında okul birkaç sağlık kurumu, halk eğitim merkezi ve kütüphanenin yakılması olaylarını tetiklediğini bilmekteyiz. İlimiz o vakit Moğol vahşetini yaşadı ama eğitim hassasiyeti olduğunu iddia eden bu sendika, eğitimle ilgili ve ya bu vahşeti yapanlarla ilgili tek bir beyanatta bulunmadı. Hendek kazılarak eğitim hakkı gasp edilen çocuklarımızla ilgili bir söylemi de olmadı. Nedense bu hassasiyetlerini seçimimizden önceki gece dile getirme ihtiyacı hissettiler. Tamamen seçimlerimizi iptal etmeye yönelik bu müdahaleyi bizler sendikayız demelerinden ötürü teessüf ederek ama şaşırmadan müşahade etmekteyiz.

Bizler usulsüz ve kanunsuz olan hiçbir şeyde ve hiçbir yerde olmayız. Tutup emek mücadelesi veren bir sendikayı herhangi bir yere ispiyonlayacağız diye de tehdit etmeyiz. Bizler kimsenin eğitim hakkını engellemedik, engellemeyiz de.

Bizler Milli Eğitim ve sivil toplum ile birlikte öğrencilerimize yönelik ders ve sosyal-kültürel etkinliklere destek vermekle biliniriz.

Bizi kendinizle karıştırdınız, bizim sizinle uğraşacak vaktimiz yoktur. Biz eğitim sorunları ve emekçilerin sorunlarıyla ilgiliyiz. Bu hafta yapmış olduğumuz basın açıklamasında değindimiz konulara bakarsanız bunu anlarsınız. Öğretmenlik meslek kanunu, güvenlik soruşturmalarına takılan eğitim emekçileri ve memurlarımıza yönelik isteklerimizle ilgili sizler sahada ne yaptınız da jurnalciliğe terfi ettiniz?"

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Tahir | 26 Eylül 2022 17:44

    İki sendika arasında olan gereksiz boş ve çekişmelerinizin çocukların eğitimini aksatmaya kimsenin hakkı yok. Sizde olsanız devletin yanında sendika olarak bu hakkı kimse kendinde bulamaz. Madem.milli eğitim böyle bir hata yapmış sizin orda hafta sonu kursun olduğunu bilmemek büyük ayıp. Kul hakkı var. Güya eğitimci olacaksınız Allah sizin egittiginiz öğrencilere zarar vermesin sizin gibi kul hakkı yiyen nesiller yetişecek. Evinize götürdüğünüz ekmek haram

BUNLARA DA BAKIN