Siirt'te Tüp Fiyatları Cep Yakıyor, Vatandaşlar Kaçak Doluma Yöneldi! Tüp Satıcıları Uyardı, Büyük Cezalar Var!

Ülkemizde 2022 yılı ile birlikte birçok ürün zamlanmaya başladı. Temel gıda ürünlerinden yapı malzemelerine kadar birçok alanda karşımıza çıkan zamlar, mutfaklarda kullandığımız tüpleri de etkiledi. Siirt'te geçen sene bir ev tüpünün fiyatı 165 lirayken bu sene 305 liraya yükseldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kentte tüp fiyatlarına geçen seneye oranla yüzde 85’lik zam gelmesiyle, bazı vatandaşlar kaçak doluma yöneldi. Tüp satıcıları ise kaçak dolumun hayati açıdan risk teşkil ettiğini ve durumun tespit edilmesi halinde ağır yaptırımların olduğunu belirtti.

“Kaçak dolumun kaçırma, patlama riski çok fazla”

Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine konuşan tüp satıcısı Mahmut Benek, şöyle konuştu:

“Geçen sene 2021 yılının 10. Ayında bir ev tüpünün fiyatı 165 liraydı, bu sene 305 liraya yükseldi. Bazı vatandaşlar bu fiyatlara tüp alamadığı için artık kaçak doluma yöneldi. Benzinliklere yönelen vatandaşlar, bu dolumun tehlikeli bir durum olduğunun farkına varmaları gerekiyor. Kaçak dolumun kaçırma, patlama riski çok fazla, çünkü tüpü gerektiğinden daha fazla şişiriyor. Bu durum hem mal hem de can kaybına neden olabiliyor. Kaçak dolum insanların çevresi için de riskli, kaçak dolum suça da giriyor, tespit edilmesi durumunda ağır yaptırımları var.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN