Siirt'te Tedavi Edilmesi Gereken Köpek Çöpe Atıldı! Kurtalan Belediyesi İki Çalışan Hakkında Soruşturma Başlattı!

Siirt Üniversitesinin, il merkezinde bulunan veteriner kliniğinin kapatılmasından sonra taburcu edilen sokak köpeğine yapılanlar hayrete düşürdü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'in Kurtalan ilçesine yaralı halde bulunan köpek Kurtalan Belediyesi ekipleri tarafından, tedavi edilmek üzere Siirt Üniversitesi Hayvan Hastanesine yatırıldı.

Kent merkezinde bulunan veteriner kliniğinin kapatılmasından Kurtalan Belediyesi ekiplerine tekrar teslime edilen köpeği tedavisine devam edilmesi gerekirken, Kurtalan ilçe çöplüğüne bırakıldı.

Sokak Canları Derneği Başkanı Mehmet Yüce, Kurtalan ilçesinde bulunan çöplük alanında besleme yaparken ayağında serum bulunan sokak köpeğine denk geldi.

Durum üzerine hemen köpeği alıp veterinere götüren Yüce, köpeğin geri kalan tedavisi için İstanbul'a yola çıktı. Diyarbakır'da fenalaşan köpek yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Konu üzerine Artı Siirt'e ulaşan Mehmet Yüce, Köpeği oraya bırakanlar hakkında soruşturma açılması için gerekli müracaatlarımız yapılayacaktır" dedi.

Kurtalan Belediyesinden Açıklama Geldi!

Öte yandan köpeği çöplük alana bırakan ekipler hakkında yasal soruşturmanın başlatıldığını duyuran Kurtalan Belediyesi yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada,"yaralı sokak hayvanının nakil, tedavi ve teslim alınması süreçleri ile görevlendirilen iki personel hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmıştır." dedi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer veridli:

"12.09.2022 tarihinde kurumumuza yapılan ve trafik kazası nedeniyle oluştuğu bildirilen yaralı sokak hayvanı ihbarı üzerine Belediyemiz Zabıta ekibi tarafından, tedavi edilmek üzere Siirt Üniversitesi Veteriner Hekimliğine teslim edilmiştir.

10 günlük tedavinin ardından 22.09.2022 tarihinde zabıta personelimiz  tarafından teslim alınmıştır.

Söz konusu hayvan ile ilgili olarak sosyal medyaya yansıyan görüntüler ve hayvanın akıbeti ile ilgili olarak; İlçemiz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Çağlar TEKİN’in talimatları ile, yaralı sokak hayvanının nakil, tedavi ve teslim alınması süreçleri ile görevlendirilen iki personel hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN