Siirt'te Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) Projesi Tanıtıldı

Uyuşturucu ile mücadele için geliştirilen NARVAS yazılımı Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tanıtıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Vali Dr.Kemal Kızılkaya başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk ve Narkotik Şube Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) projesiyle ilgili toplantı düzenlendi.

İl genelinde uyuşturucuyla mücadelede yürütülen çalışmaları masaya yatıran Vali Kızılkaya, “Zehir tacirlerine karşı mahalle ve sokak bazlı sistematik takip için Narvas’la artık daha güçlüyüz. Uyuşturucudan kaynaklı her türlü ihbar için 112 ve Narvas, ilimizin huzuru için vatandaşlarımızın 7/24 hizmetindedir.” dedi.

NARVAS (NARKOTİKİ VAKA ANALİZ SİSTEMİ) UYGULAMASI NEDİR?

1 Ocak 2024 tarihinde Türkiye’de 81 ilde uygulamaya giren NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) uyuşturucuyla mücadelede bir yazılım projesidir.

Uygulama uyuşturucuyla ilgili verileri toplayıp analiz etmesinin yanı sıra uyuşturucu satıcılarının ve kullanıcılarının kimlik, adres, telefon, araç, suç, ceza, bağlantı, hareket, alışkanlık gibi bilgilerini kaydediyor. Yapay zekâ ve veri analizi teknikleri kullanılarak elde edilen bilgilerle, uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarının profilleri, davranışları, eğilimleri, riskleri, ağları, rotaları, bölgeleri ve zamanları gibi unsurlar belirleniyor. NARVAS,  ayrıca bu bilgilere dayanarak uyuşturucuyla ilgili vakalar da sınıflandırıyor, önceliklendiriyor, tahmin ediyor ve önlem alıyor. Böylece, NARVAS etkin, hızlı ve akıllı bir karar destek sistemi olarak uyuşturucuyla mücadelede rol oynuyor. İçişleri Bakanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından korordine edilen Narvas uygulaması, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki narkotik birimlerine entegre ediliyor.

Uygulama uyuşturucuyla ilgili vakaların verilerini tek bir merkezde topluyor ve uyuşturucuyla mücadelede ulusal bir strateji ve iş birliği sağlıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN