Siirt'te Kaçak Dişçi Çalıştıran Polikliniğe 3 Ceza Birden Kesildi

Siirt Valiliği, şehir dışından Siirt'e gelip kaçak çalışan ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bildirimi üzerine yakalanan M. K. ve Ö. D. ismindeki Ortodontistleri çalıştıran Siirt'teki Özel Diş Polikliniği'ne üç ceza birden kesti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valiliği, şehir dışından Siirt’e gelip kaçak çalışan ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bildirimi üzerine yakalanan M. K. ve Ö. D. ismindeki Ortodontistleri çalıştıran Siirt’teki Özel Diş Polikliniği’ne üç ceza birden kesti.

İlgili polikliniğe 06.10.2022 tarih ve 31975 sayılı Ağız ve Diş Sağlığı Yönetmeliği’nin 18. Madde 7. Fıkrasına aykırılıktan İDARİ PARA CEZASI, 19. Madde 2. Fıkrasının 3. Cümlesine aykırılıktan UYARI CEZASI, 23. Madde 2. Fıkrasına aykırılıktan İDARİ PARA CEZASI uygulandı. Siirt Valiliği’nin Siirtli vatandaşların sağlığı için ücretsiz olarak birçok uygulamanın yapıldığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni güçlendirmeye devam edeceği ve kanunlara aykırı hareket eden ve halkın sağlığını hiçe sayan kliniklere ise denetimleri arttıracağı öğrenildi.

Ne Olmuştu?

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının bildirimi ile 14.04.2023 tarihinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince özel bir diş polikliniğine yapılan denetimde Siirt'te çalışma izinleri olmayan Diş Hekimi - Ortodonti Uzmanları M.K ve Ö.D'nin yakalanmıştı.

N.A isimli hasta olaydan yaklaşık 10 ay önce Siirt’te özel bir diş kliniğine danışma amaçlı gittiğini, burada çalışan diş hekimi kökenli çene cerrahı ve ortodondistler tarafından kendisine çok basit bir işlem denilerek ameliyata yönlendirildiğini, bu ameliyattan sonra çene cerrahı ve ortodondistlerin ihmali, bilgisizliği ve deneyimsizliği sonucunda çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını; ameliyatına doktor olmayan yetkisiz bir protezci sağlık personelinin de müdahil olduğunu, daha sonra ameliyatını yapan Çene Cerrahı S.G’nin bu ameliyatı kaçak olarak yaptığını öğrendiğini, S.B isimli diş hekiminin ortodonti diploması olmadan ortodonti uzmanıymış gibi Siirt’te çalıştığını ve hala Dicle Üniversitesinde öğrenim gördüğünü öğrendiğini, Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’nün İstanbul’dan gelen Çene Cerrahı S.G. ve Ortodonti Uzmanı Ö.D’ye çalışma izni vermemesi gerekirken bu iznin verildiğini ama şikayetleri sonucu çalışma izinlerinin iptal edildiğini, Muğla’dan gelen Ortodonti Uzmanı M.K ve Dicle Üniversitesinde ortodonti asistanlığına devam eden S.B’ise ise hiçbir çalışma izni verilmediğini basın mensuplarıyla paylaşılmıştı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN