Siirt'te Kaçak Avcıya Para Cezası Kesildi!

Siirt'in Şirvan ilçesinde kaçak avcılık yapan bir kişiye para cezası kesildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'in Şirvan ilçesi içerisinde,  Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt İl Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Karakolu tarafından, av koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamıdna yapılan yol kontrolünde,  içerisinde 2 adet canlı kınalı keklik bulunan araç sürücüsüne para cezası kesildi.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Siirt İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3 Haziran 2022 tarihinde Siirt İli Şirvan ilçesi içerisinde kırsal bölge ve köylerinde Şirvan İlçe Jandarma Karakoluyla yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında yol kontrolünde araç içerisinde 2 adet canlı olarak Kınalı keklik bulunduğu tespit edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak ;

4915 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlâl ederek avcılık belgesi olmadan avlanma, aykırı olarak avlanma süresi dışında avlanma fiili ile aykırı olarak avlanma usul ve esasları dışında  canlı mühre ile avlanmadan idari para cezası ve aynı kanunun ilgili Maddesine aykırılık tan 2 adet kınalı keklik için tazminat bedeli uygulanacaktır. Kınalı Keklikler gerekli bakımları yapıldıktan sonra doğaya yaşam ortamlarına salınarak kafeslerin imhası gerçekleşmiştir.

Bölgemizde yapılacak her türlü kaçak avcılık faaliyetinde Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ve güvenlik güçlerine ihbar edilmesini bekliyoruz. Kaçak ve usulsüz avlananların karşılaştıkları yaptırımlar her ne kadar ağır olsa da, işlenen suçun doğadaki karşılığı belki de geri getirilemez boyutlarda olmaktadır. İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir."Siirt'te Kaçak Avcıya Para Cezası Kesildi!Siirt'te Kaçak Avcıya Para Cezası Kesildi!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN