Siirt'te HDP'li Kadınlardan 8 Mart Çağrısı: Sloganlarımızla Kadın Özgürlük Halayına Girelim

Siirt'te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak olan etkinlikleri açıklayan HDP Siirt Kadın Meclisi, tüm kadınlara etkinliklere güçlü katılım çağrısında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt HDP Kadın Meclisi ve TJA aktivistleri tarafından Siirt'te  yapılacak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri ile ilgili il binasında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan HDP Siirt Milletvekili ve Grupbaşkanvekili Meral Danış Beştaş, "8 Mart'ta Siirt'e nevroz alanında bir araya geleceğiz. Gerekli izinler alındı şuan için hazırlıklar son noktasında ve Siirt'teki tüm kadınları 8 Mart'ta saat 12'de nevroz alanına davet ediyoruz. Gelin nevroz alanında zılgıtlarımızla,türkülerimizle, şarkılarımızla ve sloganlarımızla kadın özgürlük halayına girelim. Şimdi kadın özgürlük zamanı diyelim" dedi.

"Şimdiden 8 Mart'ın çoşkusu heyecanı hepimizi sarmış durumda. bu heyecanın ve çoşku merkezlerinden biriside Siirt olacak" şeklinde konuşan Beştaş, 8 Mart 2022'ye büyük bir çosku ile hazırlanıyoruz. Türkiye'nin her yerinde kadınlar akmaya hazırlanıyor. Şimdiden 8 Mart'ın çoşkusu heyecanı hepimizi sarmış durumda. bu heyecanın ve çoşku merkezlerinden biriside Siirt olacak. Siirt kadınmeclisi ve TJA aktivistleri uzun süredir alanlarda kadınlarla bir araya geliyor ve Siirt Nevroz alanında 8 Martı karşılamaya hazırlanıyor. 

Bu yılki temel şiarımız kadınların özgürlüğü, kadına yönelik şiddetrle mücadele.  Sloganımızıda 'Birlikte Güçlüyüz Şimdi Kadın Zamanı' olarak belirledik.  Türkiye'nin en büyük toplumsal gücü ve dinamiği kadınlardır. Biz kadınlar bir araya geldiğimizde değiştiremiyeceğimiz hiçbirşey yoktur. Şuanda AKP ve MHP ittifakına karşıda en büyük muhalefet gücünü kadınlar oluşturuyor. Biz bu toplumun yarısıyız ve yarısı olarak iktidarıda bu düzenide değiştirebilecek güce sahibiz. Yeterki güvenelim, inanalım ve tamda bu noktada hem kendimize inanıyoruz hemde kendi gücümüze güveniyoruz. " dedi.

Haber

"AKP iktidarı en büyük savaşını kadınlara açmıştır." diiyen Beştaş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Mart ayı Kürt kadınları için ayrı bir öneme sahip. Katliamlarda sığıyor mart ayına 16 mart Halepçe katliamı gibi, İstanbul'da öğrencilere karşı gerçekleştirilen katliam gibi ama biz katliamlardan ziyade özgürlüğü ve direnişi öne çıkarmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Nevroza da az kaldı, nevroz hazırlıklarımızı önümüzdeki günlerde daha geniş bir şekilde kamoyu ike paylaşacağız. HDP'ye saldıranlar kadınlara saldıranlar 2022 yılında çok güçlü bir yanıt alacaklar çünkü kadınlar hiçbir zaman boyun eğmedi, bu haksızlıklara karşı her zaman her yerde  özgürlük şiarını özgürlük talebini yükseltti. 

AKP iktidarı en büyük savaşını kadınlara açmıştır. Kadınların bütün kazanımlarını yok etmeye, elini zayıflatmaya çalışıyor. Şimdide nafaka gündemini ortaya sürerek kadınların yaşladıkları şiddetle bereber bir ömür geçirmesini dayatmaktadır. Diğer yandan İstanbul Sözleşmesinden çekildiğini ilan ederek kadınlara savaş açtığınıda diğer yandan söylemiş oluyor."

Basın toplantısına, HDP Siirt İl Eşbaşkanı Belkıza Beştaşepözdemir, HDP Siirt Kadın Meclisi sözcüsü Zekiye Altan, TJA aktivistleri, ve partililer katıldı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN