Siirt Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi!

Siirt Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları Siirt halkına sergilemeye başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Park AVM’de açılan sergide Siirt Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı maketler ve projeler, düzenlenen sergide görücüye çıktı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Sergide Artı Siirt Haber Ajansına konuşan, Siirt Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Altuntaş,  19 Mayıs’a kadar sürecek olan sergiye tüm Siirt halkını davet etti.

“Biz burada Siirt Park AVM desteğiyle Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerimizin yıl içinde yapmış olduğu çalışmalara ilişkin hazırladıkları maketleri ve projeleri sergiliyoruz. Herkesi sergimize bekleriz.” diyen Altuntaş, “Pazar akşamına kadar devam edecek olan sergimizde, peyzaj planlama stüdyosu, peyzaj tasarım stüdyosu, temel tasarım ve maket tekniği gibi tasarım ve planlama derslerimize ilişkin öğrenci  projeleri,  maketleri bulunmaktadır. Tüm halkımız davetlidir. Bu sergide meslegimizin farklı yönlerini de tanıtmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim farklı çalışma alanlarımız da var gelip görürseniz size bu projeler hakkında da daha detaylı bilgiler verebiliriz hepinizi bekliyoruz çok teşekkürler.” diye konuştu.

Peyzaj mimarlığının, sürdürülebilir, estetik ve işlevsel mekanlar yarattığına dikkat çeken Siirt Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü Doktor Öğretim Üyesi Esra Bayazıt Solak, “temel tasarım ilkeleri, temel tasarım prensipleri bir mekan yaratırken oldukça önemli bir faktör olmaktadır.” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bugünkü sergimizde peyzaj mimarlığı bölümündeki öğrencilerimizin çalışmaları yer almaktadır. Peyzaj mimarlığı mesleği sürdürülebilir, estetik ve işlevsel mekanlar oluşturmaktadır. Bu bağlamda da temel tasarım ilkeleri, temel tasarım prensipleri bir mekan yaratırken oldukça önemli faktörler olmaktadır. Bu yüzden 1.sınıf öğrencilerimiz temel tasarım dersleri almaktadır. Yapmış oldukları çalışmalar bugün burada sergilenmektedir. Pazar gününe kadar da buradayız bütün Siirt halkını bekleriz Siirt üniversitesindeki öğrencilerin yaptıkları çalışmaları görmenizi çok isteriz.”

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Huriye Simten Sütünç,  öğrencilerle birlikte peyzaj mimarlığı bölümünün yapabileceği ürünleri göstermek için bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Peyzaj mimarlığının tasarım tarafının değil de planlama yanının olduğunu görmek açısından oldukça yararlı bir sergi açtıklarını belirten Sütünç, “Tasarım kısmını görmüşsünüzdür bu tarafta da planlama ağırlıklı çalışmalarımız var. Uzmanlık alanım planlama olduğu için öğrencilerime planlama üzerine çalışmalar yaptırdım. Özellikle 3. sınıf öğrencilerimizin aldıkları 4 farklı ders peyzajda sorunlu alanlar ve onarımı, peyzaj yönetimi, ÇED ve planlama stüdyosu gibi derslerle ilgili proje posterleri sergileniyor.

Derslerin içerikleri konusunda ve yapılan çalışmalar konusunda biraz bilgi verecek olursam eğer özellikle uluslararası ve ulusal örnekler buralarda yer alıyor. Kendi ulusal örneklerimizden Malabadi Tabiat Parkı ve Ilısu Barajı özellikle planlama stüdyosunda yaptığımız projelerimiz arasında yer alıyor. Dolayısıyla peyzaj mimarlığının aslında her zaman tasarım tarafının değil de planlama yanının da olduğunu görmek açısından oldukça yararlı bir sergi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN