Siirt'te Ev Almak İsteyenlere Kötü Haber! Ev Fiyatları Uçtu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yükselen kur, Siirt'te konut fiyatlarına artışa neden olması bekleniyor. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt Emlakçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, ev fiyatlarına ilişkin Artı Siirt Haber Ajansına özel konuştu.

"Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte konutlarda bir fiyat artışı bekliyoruz." diyen Sevgi, "Doların yükselmesi, enerjiye yakıta zam olarak yansıyor bu da  konut fiyatlarına ister istemez bir etki yapıyor." dedi.

"Ev fiyatlarında Artış Yaşanabilir"

"Şu an demirin yükselmesi, çimentonun yükselmesi, betonun metreküp fiyatının yükselmesi konut maliyetlerini uçurmuş durumda." yorumunda bulundu.

Sevgi, "Siirt’te bir sitede bulunan 4+2 bir  konutun fiyatı 1 Milyon 100 Bin Türk lirasından satılmaya başlandı. Şehir merkezinde bulunan normal 3+1 apartman daireler ise 600 Bin Türk Lirası civarında, 1+1 dailer ise 300 - 350 Bin Türk Lirası bandında. Ama ne yazık ki bu gidişle bu fiyatlar yakın zamanda bir artış içerisine  gidecek."  ifadelerini kullandı.

"Maliyetler ne yazık ki müteahhitleri kurtarmıyor." şeklinde konuşan Sevgi konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Her gün gelen zamlar nedeniyle müteahhitler konut yapımında çok zorlanıyor. Bu nedenle müteahhitler yeni bir site veya konut yapımından uzak duruyor son zamanlarda yeni bir site veya konut yapan müteahhit bulamıyoruz."

"Ev Sahiplerine Uyarı"

Ev almak isteyen vatandaşlara uyarılarda blunan Sevgi son olarak şöyle devam etti:

"Yaz ayları ile birlikte konut fiyatlarında bir artış bekliyoruz. Çünkü her geçen gün demir, beton, çimento fiyatlarına bir artış geliyor buda haliyle konut fiyatlarına yansıyacak. Özelliklede 1+1 konut fiyatları 350 bin lira bandından 400 bin lira bandına kadar çıkması bekleniyor. Bu nedenle ev almak isteyen vatandaşlarımız bu şartları göz önünde bulundurarak ev almalarını tavsiye ediyoruz."

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN