Siirt'te Bu İşi Yapanlar Sadece 1 Ay Çalışıp 18 Bin TL Para Kazanıyor

Siirt'te, bağ ve bahçelerde yeni dikilen fıstık fidanlarını aşılayan çiftçiler, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerince dönem dönem verilen eğitimlere katılarak aşılama yapmayı öğrenen ve zamanla bu işte ustalaşan yöredeki vatandaşlar, yaz ayının gelmesiyle birlikte mesai yapmaya başladılar.

Çiftçiler, yılın sadece 1 ayı çalışıp, günlük 500 ile 600 TL yevmiye elde ediyor.

Aşılama yapan vatandaşlardan Mehmet Nuri Aydın, Artı Siirt Muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt'in Gökçebağ beldesinde geçimini çiftçilik ile sağladığını söyledi. 
Aydın, "Yaz mevsiminde fıstık aşılama sezonu başlıyor. 25 yıldır bu işi yapıyorum. Aşılama yaparak ek gelir sağlıyorum. Ailemi geçindirmek için çalışıyorum." dedi.

Aydın, "Bizler bu işi çocukluğumuzdan beridir yapıyoruz. Yılda sadece 30 gün çalışabiliyoruz, günlük 600 TL karşılığında çalışıyoruz. Tüm gün boyu emek veriyoruz. Yılda sadece belli aralıklarla yapıldığı için bizler de belirli sürelerle çalışıyoruz. Bu işi herkes yapamıyor. Siirt'te belli başlı insanlar bu işi yapabiliyor. Fıstık fidanı aşılamak ustalık gerektiriyor, hassas bir şekilde fidana zarar vermeden doğru yerden göz bağlamak gerekiyor. Sonuçta bu bir yatırım ve bu yatırımı da en hassas şekilde yapılması gerekiyor." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Siiriltli | 23 Haziran 2022 09:56

    Herkesin emeğine saygımız sonsuz elbette. Ama bu gariban amca bu cümleleri kurabilecek böyle edebi vir üslupla dile getirecek biri değil. Çat pat Türkçesiyle belki bir iki cümle söylemiştir Ayrıca bu işi fıstık diken herkes yapıyor Ne belli başlı kişileri. Yaptığınız haberi yalansız yapın bari

BUNLARA DA BAKIN