Siirt'te Bina Fiyatları Denetim Altında Mı? Fiyat Artışların Önüne Kim Geçeçek!

Ekonomik krizin ciddi etkileri sürerken Siirt'te ev, ofis ve işyeri fiyatları da her geçen gün artmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Son günlerde piyasada hızla değişkenlik gösteren fiyatlar karşısında “fiyatları kimler, neye göre belirliyor” sorusunu akıllara getiriyor. Suni fiyatların uygulandığını ifade vatandaşlar, yetkililerden duruma müdahale etmelerini bekliyor.

HER AY YÜZDE 20 ARTIŞ YAPILIYOR!

Siirt'te yeni yapılan 3+1 daire fiyatları 1 Milyon 250 Bin lirayı bulurken, eski yapılar da yeni evleri baz alarak artış yapmaya devam ediyor.

Aynı şekilde ofis ve işyeri fiyatları da artışını sürdürürken, fiyatlar neredeyse haftalık olarak artmaya başladı.

Bir ay önce talip oldukları bir taşınmazı bir ay sonra aynı fiyata almanın mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, “Son dönemlerde yaşananları anlamak mümkün değil.

 Yeni ev veya işyeri almak imkânsız hale gelirken, eskileri de astronomik artışlar yaşamaya başladı. Hatta piyasa o kadar belirsiz bir hal aldı ki, insanlar kendi kafalarına göre fiyat belirleyince bazı eski yapılar fiyat olarak, yeni yapıların bile öne geçmeye başladı. Bir taşınmazı almak için birikimimizi hesaplayıp almaya karar verinceye kadar, neredeyse yeni bir yüzde 20 artışla karşılaşıyoruz. Burada durumu açıklayacak hiçbir etken yokken, insanlar piyasayı yükseltmek için şişirilmiş fiyatlar oluşturuyor” dediler.

Siirt'te bulunan gayrimenkul uzmanları da son aylarda artan fiyatlara rağmen kiralık daire bulmakta büyük sorunların yaşandığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN