Siirt'te Aniden Telef Olan Hayvanların Ölüm Nedeni Ortaya Çıktı!

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Baykan ilçesinde aniden ölen 20 adet hayvanların olayına ilişkin açıklamada bulunuldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt'in aldığı Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Baykan ilçesi Narlıyurt köyünde küçükbaş hayvancılık yapan yetiştiricinin aniden ölen 20 adet hayvanları ile ilgili Baykan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından işletmede gerekli muayene ve kontrollerin yapıldığını, hayvanlarda salgın hastalık belirtisi bulunmadığı tespit edildiği belirtildi.

Veteriner hekimlerin yapmış olduğu incelemelerde yetiştiricinin yem değişikliği yaptığı ve bu sebeple hayvanlarda yem değişikliğine bağlı zehirlenme yaşandığı beyan edildi.

Yetiştiriciye  hastalanan hayvanların tedavisi konusunda gerekli bilgilendirmenin yapıldığı kaydedilen açıklamada, Siirt ve Baykan Tarım ve Orman müdürlüklerinin olayı takip ettikleri belirtildi.

"Tarım Müdürlüklerine Başvuru Yapılmadı"

Ayrıca konu ile ilgili il ve ilçe tarım müdürlüklerine herhangi bir başvurunun olmadığı olayın sosyal medya da duyulması üzerine il ve ilçe tarım müdürlüklerinin harekete geçmesi ile besiciye gerekli veteriner desteği ile birlikte ilaç tavsiyelerinde bulunulduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN