'Siirt Tarımsal Alanda Bölgenin Antalya'sı Olabilir' Diyen Vali Kızılkaya, Siirtli İş İnsanlarını Siirt'e Yatırım Yapmaya Davet Etti

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Mersin'de tarımsal üretim alanında üretim ve ihracat yapan Siirtli işadamlarını Siirt'e davet etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Mersin yaş meyve ve sebze hali ve Tüccarlar derneği başkanı ve Siirtli iş insanları ile görüntülü görüştü.

Vali Kızılkaya,  Mersin'de tarımsal üretim alanında üretim ve ihracat yapan Siirtli işadamlarıyla yaptığı görüşmede, büyük çapta üretim yapan iş insanlarını Siirt'e yatırım yapmaya davet etti.

'Siirt Tarımsal Alanda Bölgenin Antalya'sı Olabilir' Diyen Vali Kızılkaya, Siirtli İş İnsanlarını Siirt'e Yatırım Yapmaya Davet Etti

Vali Kızılkaya, telefon üzerinden Mersin'de tarımsal üretim alanında üretim ve ihracat yapan Siirtli işadamlarıyla yaptığı görüşmede, büyük çapta üretim yapan iş insanlarını Siirt'e yatırım yapmaya davet etti.

"Bugüne Kadar Hiçbir Valimiz Bizi Yatırıma Teşvik Etmedi

Mersin yaş meyve sebze hal başkanı Hüseyin Timurtaş, Siirt Valisinin çok duyarlı olduğunu belirterek, “Şu ana kadar bir valinin Bugüne kadar bizi hiçbir valimiz keşfedip, Siirt’te memleketlerine davet edip teşvik eden bir vali olmadı. Bu nedenle bende hemşerilerim adına hepinize teşekkür ediyorum. Bizim Mersin halimiz Türkiye’nin en büyük hali. Avrupa’nın en büyük 2’nci halidir, 800 dönüm üzerinde kurulu bir halimizdir. 1414 tane iş yeri var. Biz burada iki dernek olarak varız, bir komisyoncular derneği, bir tüccarlar derneği. İkisinin de başkanı Siirtli. Halin üçte birini Siirtliler dolduruyor. Siirtli esnaflarımız burada çok. Mersin ve Adana’da da 1400 dönüme yakın bahçeleri var.  Tarım sektörü olarak Siirtliler olarak çok güçlüyüz” dedi.

'Siirt Tarımsal Alanda Bölgenin Antalya'sı Olabilir' Diyen Vali Kızılkaya, Siirtli İş İnsanlarını Siirt'e Yatırım Yapmaya Davet Etti

"Siirt’ten Kazanç Değil Siirtli Hemşerilerimize Faydalı Olmak İstiyoruz"

“Biz hepimiz Siirt ile bir ortak bağımızın olmasını istiyoruz.” Diyen Timurtaş, “Arkadaşlarımızla da yaptığımız ortak istişare sonucunda oralarda bir yatırım yapıp oradan kazanç değil, oradaki hemşerilerimize faydalı olmak istiyoruz. Buradaki tarım birikimlerimizi orada vatandaşlarımıza aktarıp yardımcı olmak istiyoruz” dedi. 

Vali Dr. Kemal Kızılkaya da “Ben Siirtli hemşerilerimizin Mersin’deki bu başarılarından duyduğum memnuniyeti öncelikli olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

“Üreticileri Siirt’e Davet Etti”

Siirtlilerin büyüm çaplı üretime katkı sağlamasının gurur verici olduğunu belirten Kızılkaya, “Böyle büyük çaplı üretimler yaptığınızı tarım müdürümüz bize anlattı. Bu hakikaten bu bizim için bir gurur vesilesi. Tabi ki bu başarınızdan Siirt2inde istifade etmesini istiyoruz. Bu vesileyle Yunus Emre Diyor ki, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” bu anlamda bu bağları bu tanışıklıkları daha da güçlendirmek adına ben derim ki size, malum bu 23 Eylül’de bir ışık hadisesi oluyor bizim memleketimizde. Sizleri burada tarım müdürümüzün koordinesinde gelin misafir edelim. Gelin birlikte yine tanış olalım. Burada Siirt’imiz için, memleketimiz için el ele neler yapabileceğimizi tekrar oturup enine boyuna konuşalım” ifadelerini kullandı.

'Siirt Tarımsal Alanda Bölgenin Antalya'sı Olabilir' Diyen Vali Kızılkaya, Siirtli İş İnsanlarını Siirt'e Yatırım Yapmaya Davet Etti

"Siirt Tarım Alanında Bölgenin Antalya’sı Olabilir"

Siirt’in tarımsal üretim yapmaya oldukça müsait olduğunu kaydeden Vali Kızılkaya, “Siirt’in özellikle bu bölgenin yeni açılacak yollarlar sınır kapılarına Habur’a kavuşmak çok kısa bir süre içerisinde mümkün olacak. Bu Ortadoğu’nun ve bu bölgenin yaş meyve ve sebze ihtiyacının bu bölgenin karşılaması çok mantıklı. Gelecekte önümüzdeki günlerde bu çok da uzak bir gelecek değil. Bölgenin Antalya’sı olabilir seracılık anlamında, bu potansiyeli var Siirt’in. Böyle bir hikaye yazabiliriz inşallah, el birliği olarak. Bir valilik olarak, tarım müdürlüğü olarak Siirt2in gelişmesi için sizlerin de katkısıyla memleketimizin daha ileriye gitmesi için sizlerin tecrübesiyle, Siirtli hemşehrilerimizle bu hedefi gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. İnşallah 22-23 Eylülde yapacağınız ziyarette bunları konuşacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN