Milletvekili Gül: Siirt'te Ciddi Bir Deprem Olabilir

Her seçim döneminde çözüleceği söylenen ve bir türlü sonuç alınamayan Siirt'in en önemli 3 meselesi arasında yer alan kentsel dönüşüm, Ilısu barajı nedeniyle şehirle bağlantıları kesilen köyler, işsizlik meselesi ve Kurtalan-Siirt yolu çözüm bekliyor. Milletvekili Gül, bu konulara ilişkin açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt halkının büyük bir merakla çözülmesini beklediği birçok sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siirt'te uzun süredir tamamlanamayan ve Batman'ın Beşiri ilçesine gitmek zorunda kalan gardiyan ve cezaevi personellerinin yaşadığı sıkıntıya değinen Gül, "Yakın zamanda cezaevi tamamlanırsa bu Siirt için büyük bir kazanım olacak, çünkü 500 yeni personel alınacak ve bu alınan yeni personeller, gelen ziyaretçiler, Siirt esnafına katkı sağlayacak. İnanıyorum ki Siirt cezaevi yakın zamanda tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

Ilısu Baraj gölü yapıldıktan sonra Siirt ile bağlantısı kesilen köylülerin yaşadığı sorunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini ifade eden Gül, "Cumhurbaşkanımız Ulaştırma ve Tarım Bakanlarına talimat verdi. Yapılacak köprü ile ilgili çalışmaları tamamlamalarını söyledi.  Ben inanıyorum ki o köprü olacak, Siirt için gerekli olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu

Kentsel dönüşüm için çok çabaladım fakat o dönemde Siirt halkını ikna edemedim

Belediye başkanlığı döneminde kentsel dönüşüm için çok çabaladığını fakat o dönemde Siirt halkını ikna edemediğini dile getiren Gül, "O zaman birkaç alternatifle vatandaşa gittik. Birinci alternatif TOKİ konutları vardı ve isteyene bir daire verebiliyorduk yıkılacak evine karşılık. Evinin değeri ve TOKİ'den verdiğimiz evlerin değerini karşılaştıracaktık kendisine para verilecekti veya para alınacaktı. İkinci seçenek kiraya geçmeleriydi. Ne zaman kentsel dönüşüm biterse o zamana kadar olan kira bedellerini belediye ödeyecekti ama esnaf kardeşlerimizi ikna edemedik. Şu anda ise esnaf buna razı geliyor. Yetki şu anda belediyede, vakıflarla ilgili bir sorun vardı, çalışma başlatıldı o çalışmalar da bitecek. Ciddi anlamda bir mesafe kat edildi." ifadelerini kullandı. 

Siirt'te ciddi bir deprem meydana gelebilir

Kentsel dönüşümde sadece bir adanın değil, bütün Siirt'i kapsayacak bir dönüşüm hedeflendiğini ifade eden ve jeoloji mühendisi olduğunu anımsatan Gül, "Daha dün ülkemizde bir deprem meydana geldi, Siirt deprem ara bloğu üzerinde yer alıyor. Ve bu blok Bitlis masifini yukarı doğru öteliyor. Allah korusun burada bir kırılma olursa ciddi bir deprem meydana gelebilir. Bizim en büyük tedirginliğimiz o ve nitekim Siirt 1'nci bölge deprem bölgesinde yer alıyor, onun için kentsel dönüşüm olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor." diye konuştu. 

Milletvekili Gül: Siirt'te Ciddi Bir Deprem Olabilir

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • İLİM_FEN | 08 Eylül 2023 10:56

    yorumumu niye paylaşmadınız sizde mi ikili oynuyorsunuz. sizin işler cesaret işi korkakların yeri değil o iş...

  • Ömer Ekinci | 04 Eylül 2023 22:02

    Yıllarca siyaset yapıp. Siirtin sorunları için seçilen. Milletvekili sayın Mervan gül Siirt ceza evinin yakın zamanda yapılıp. Mahkümlerin ziyaretçilerinden beklentiye maddi mçıkarlarla. Siirt halkına cezaevinin yapılmasını Siirt halkına müşdeliyen. Bir vekilde Siirt halkı bu saatensonra. Hiçbişey beklemesin. Yazızıklar olsun şiddetle kınıyorum

  • Rıdvan | 02 Eylül 2023 17:01

    Önleminizi alın.

BUNLARA DA BAKIN