Siirt'in İlçe ve Beldelerinde Fabrika Temelleri Atılmaya Devam Ediyor

Siirt'in bir çok ilçe ve beldesinde hayata geçirilen tekstil atölyelerine bir yenisi daha ekleniyor. Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağ beldesinde ilk tekstil atölyesinin ardından ikinci tekstil atölyesinin de temeli atıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde tamamlama aşamasına gelen ilk tekstil atölyesinin ardından ikinci tekstil atölyesinin de temeli atıldı.

Belediye başkanı Tayyar Lalenin girişimleri ile yapımı gerçekleştirilmekte olan iki atölye de toplam 500 kişiye istihdam sağlanacak.

Her iki atölyeyi şubat- mart aylarında faaliyete geçirmeyi planladıklarını belirten başkan Lale “ Beldemizde yoğun bir işsizlik sorunu yaşanıyor. Bu nedenle işsiz gençlerimiz zorunlu olarak başka bölgelere göç etmek zorunda kalıyorlar. Bu sorunu çözmek amacıyla belediyemize ait arsanın üzerinde iki tekstil atölyesi için girişimler başlattık. Bu sayede beldemizde ki işsizliğin yanı sıra çevre köylerdeki işsizliği de çözeceğiz.Şubat- mart aylarında faaliyete geçirmeyi plânladığımız bu atölyelerde toplam 500 kişiye istihdam sağlayacağız.” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ali | 11 Aralık 2022 17:39

    Yine devletten teşvik alıp ,kapatmak için mi ? Destekleri , arazi hibelerini alıp bir sene sonra iflas çekiyorlar. Devlete hain olana dünyada da ahirette huzur yok unutmasınlar.

BUNLARA DA BAKIN