Siirt İl Sağlık Müdürlüğü İshale Karşı Uyardı!

İl Sağlık Müdürlüğü içinde bulunduğumuz yaz aylarında sıklıkla görülen ishal vakalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunarak, alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt İl genelinde havaların ısınmasıyla birlikte görülen ishal vakaları nedeniyle; Siirt İl Sağlık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada enfeksiyöz ishalleri önlemek için gereken önlemler sıralanmıştır.

Siirt İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İshal genellikle dışkının normal şeklinin kaybolması, miktar veya dışkılama sıklığının artması olarak tanımlanır. İshal her yaşta bireyi etkilemektedir. İshal, tedavi edilmediği durumlarda özellikle çocuk ve yaşlılarda ölüme kadar gidebilen ciddi durumlara neden olabilmektedir. Yaz aylarında özellikle beş yaş altı çocuklarda görülen ishalli hastalıkları önlemek için, hem kendi ellerinizi hem de çocuklarınızın ellerini sık sık su ve sabunla yıkayın. Gıda, su ve ortam temizliğini sağlamaya özen gösterin. Sebze ve meyveleri yemeden önce iyice yıkamayı ihmal etmeyin. Gıdaları saklama kurallarına uygun muhafaza edin.” ifadeleri kullanıldı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN