Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı: ' Esnaf Bitik Durumda'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın, "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız" açıklamasından sonra gözler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına çevrildi.

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Koyuncu, Artı Siirt Muhabiri Akif Özalp'e özel açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanının açıkladığı yardım miktarının birçok esnaf tarafından az bulunduğunu söyledi.

Destek paketinin içeriğine ilişkin detayların açıklanmadığını belirten Koyuncu, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketine ilişkin deteylar tam olarak belli olmadı bizim elimize gelen bir genelge veya bir belge yok. Şu an esnaf ve sanatkârlar odası olarak bizlerde beklemedeyiz.” dedi.

“Esnafımız Bitmiş Durumda”

“Esnafımız genel olarak çok zor durumda.” diyen Koyuncu,” Kuyumcu dertli, çaycı dertli, lokantacı dertli adamlara hak veriyorum esnafımız bitmiş durumda.” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz sayın Cumhurbaşkanımızdandaha çok yardım bekliyoruz. Siirt’te 1200 küsür kayıt dışı esnafımız var bu esnaflarımız da bu destekten faydalanamayacaklar.” Diyen Koyuncu, "Bu esnaflarımıza bir an önce resmi kayıt başvurularını yapmalarını öneriyorum. Bu durumu daha önce vergi dairesine bildirdik resmi olmayan iş yerlerini fakat gerekli incelemeler yapılacak deyip öylece kaldı onlarda.” şeklinde konuştu.

“Esnafımız şu ana kadar kendi çabası ile ayakta kalıyor.”

“Birçok esnafımız 500 liralık yardımı çok az buluyor ve birçok kişi de buna başvurmayacak gibi.” ifadesinde bulunan Koyuncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şu ana kadar iki üç esnafımız bu destek için telefonla bizlere ulaştı nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Fakat birçok esnafımız 500 liralık yardımı çok az buluyor ve birçok kişi de buna başvurmayacak gibi. Çünkü bu 500 tl asnafın yarasını sarmaz. Devlet esnafa destek verecekse güzel bir destek paketi sunsun ki esnaflarımız ayakta durabilsin. Yazık günah esnafımıza. Bu bölge özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi esnafımız çok dertli. Küçük esnafımız küçük bir birikimi ile açtığı dükkânlarını kapatmak zorunda kalıyor. Esnafımız şu ana kadar kendi çabası ile ayakta kalıyor.”

Esnafların pandemi sürecinden çok etkilendiğini belirten koyuncu son olarak sözlerine şunları ekledi:

“Bu hal böyle devam ederse şuan 5000 üyemiz varken seneye 3000’e kadar düşeceğinin kanaatindeyim. Bizler aydan aya şikâyetleri alıyoruz her geçen gün gelen talepler artıyor. Esnafımız çalışamayınca kapatmak için bizlere müracaat ediyor."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN