Seçim öncesi dikkat! E-Devlet'e bakan soluğu savcılıkta aldı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin parti üyelikleriyle ilgili usul ve kanuna aykırı işlemleri hız kazandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Diyarbakır’da 31 Mart’taki mahalli idareler seçimiyle ilgili geri sayım başlarken, partilerin de usul ve yasaya aykırı biçimde parti üyelikleriyle ilgili kanun dışı işlemleri hız kazandı. 

Son günlerde e-devlet şifresiyle Yargıtay Siyasi Parti üyeliği butonundan parti üyeliği olup olmadığına dair sorgulama yapan çok sayıda vatandaş gördükleri kayıtlar karşısında şoke oldu.

Aralarında kamu personelinin de bulunduğu çok sayıda vatandaşın, kendi bilgi ve rızaları olmadan kişisel verilerinin hukuka aykırı biçimde elde edilerek Demokratik Bölgeler Partisine üye yapıldıkları ortaya çıktı. 

Bu durum karşısında şaşkına dönen vatandaşlar parti rızaları dışında kendilerinden habersiz yapılan parti üyeliğini yine e-devlet üzerinden sonlandırdıktan sonra soluğu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında aldı. 

Vatandaşlar e-devlet üzerinden parti üyeliğini gösterir ekran görüntüsü ise üyeliği sonlandırdıklarına dair ekran alıntılarının da çıktılarını alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Başsavcılık da, vatandaşların kişisel verilerinin hukuka aykırı biçimde elde edilerek Demokratik Bölgeler Partisine yapılan üyelik kayıtlarıyla ilgili faillerin tespit edilerek haklarında ceza davası açılması için harekete geçerek kapsamlı titiz bir soruşturma başlattı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN