PTT iş başvuru işlemleri başlıyor! PTT 81 il genelinde bay-bayan 30 bin personel alınacak

Posta ve iletişim hizmeti Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı iş başvuru işlemleri için sayılı günler kaldı. PTT 2022 yılı için 81 il genelinde toplamda bay-bayan 30 bin personel alımı yapacak. Peki, PTT 30.000 personel alımı için iş başvuru işlemleri ne zaman başlıyor? PTT Kargo, PTTbank ve PTTavm ve PTT Genel Müdürlüğü bünyesine hangi mesleklerden memur ve işçi alımı yapılacak? Genel başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Uzun zamandır beklenen PTT personel alım ilanı için nihayet tarih verildi. 2022 yılı için 500’ü engelli toplamda 30 bin personel alımı yapılacağı belirtildi. Açık olan tüm pozisyonlar ve gerek görülen tüm departmanlara personel alımı yapan PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını Ptt.gov.tr adresi üzerinden sürdürmektedir. Aynı zamanda öğrenciler için staj imkanı sunan PTT kargo son duyurularına göre Staj Seferberliği Projesi ile kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da kabul etmektedir.

PTT BAY-BAYAN KPSS ŞARTSIZ 30 BİN MEMUR VE İŞÇİ ALIMI

PTT 81 il genelinde ki şube ağını genişletiyor ve bu şubeler için yeni personel alım ilanı yayınlamaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre PTTbank, PTTavm ve PTT Kargo şubelerinde görevlendirilmek üzere KPSS şartsız, en az lise, önlisans ve lisans mezunu öğrenim düzeylerinden bay-bayan toplam 30 bin memur ve işçi alımı yapacak. Bu alımlarında içerisinde 500 kadar engelli kadrosu olacak. Hangi mesleklerden personel alınacağına dair yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

PTT HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Henüz kadro dağılımı belli olmamakla birlikte büro memuru, silahlı-silahsız güvenlik görevlisi, temizlik personeli, farklı branşlardan tekniker, teknisyen, mühendis, eğitmen, veri giriş kontrol elemanı, en az B sınıfı ehliyet sahibi şoför, çağrı merkezi operatörü, moto kurye, psikolog, hemşire ve muhasebe uzmanı mesleklerinden 81 il genelinde toplam 30.000 memur alımı ve işçi alımı yapılacak.

PTT İŞ BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

PTT personel alımı başvurularının kariyer kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) resmi internet sayfası üzerinden online olarak yapılacaktır. Yayınlanma tarihinden itibaren adaylar 15 gün içerisinde iş başvuru kayıtları yapabilecekler.

PTT 2022 YILI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

PTT’de işe alınacaklarda aranılacak genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı (36)yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
d) Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak.

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN