Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: 'İlçemizin Tüm Sorunları Bizim Zamanımızda Çözüldü'

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, başkanlığa gelmeden önce ilçede işsizlik, su, yol gibi çok büyük sıkıntıların olduğunu, göreve geldikten sonra tüm sorunları tek tek çözdüklerini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Başkan Özcan, “2014'te göreve başladı onun 2 dönem maalesef bizden önce pek fazla hizmet anlamında hiçbir şey yoktu. Bir şeyler yapmış olsaydılar bugün belki bize bu kadar iş düşmezdi. İlk göreve geldiğimiz günden itibaren altyapıya başladık. Pervari'de altyapıya ilişkin hiçbir şey yoktu. Telefonundan tut suyuna kadar elektriği ne kadar ne gerekiyorsa altyapı işinden başladık. Çok hızlıca bitirdikten sonra üstyapıya geçtik.” Dedi.

“Pervari'de görünen bir parke taşı varsa bizim zamanımızda olmuştur”

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: 'İlçemizin Tüm Sorunları Bizim Zamanımızda Çözüldü'

İlçede üstyapıya dair önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Özcan, “Pervari'de görünen bir parke taşı varsa bizim zamanımızda olmuştur. Her tarafa eşit bir şekilde hiç ayrım yapmadan bütün vatandaşlara hizmet ettik herkesi evin önünü bırak evini ahır varsa ahırın önüne bile parke döşedik.” Diye konuştu.
“Pervari’ye Günde 4 Saat Su Veriliyordu, Bunu 24 Saate Çıkardık”
Pervari'nin en büyük sıkıntısının su olduğunu belirten Özcan, “Bizden önce günde 4 saat su veriliyordu. Bu da vatandaş açısından çok zahmetli oluyordu kadınlarımız vatandaşlarımız erkenden kalkıp su stoklamaya çalışıyordu. Su isale hattıyla başladık şebeke suyunu değiştirdik ve şu an şükürler olsun ki 24 saat kesintisiz su hizmeti veriliyor. Pervari ilçemizin batıdaki bir ilçemizden farkı olmaması için çalışmalara başladık ağaçlandırma çalışması aydınlatma çalışması yaparak ilçemizi refah seviyeye ulaştırdık dışarıdan gelen vatandaşlar ilçemizden çok memnun kalıyor. Bu da bizi mutlu ediyor.” İfadelerini kullandı.

“Belediyeye Yeni Hizmet Binası Kazandırdık, Araç Filomuzu Güçlendirdik”

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: 'İlçemizin Tüm Sorunları Bizim Zamanımızda Çözüldü'

“Belediye olarak bir hizmet binamız yoktu ilçemizi belki de 80-90 yıl götürecek bir hizmet binası inşa ettik.” Diyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“70-80 yıllık bir binaydı çok kötü bir binaydı hizmet binamız da bitirdik şu anda yeni hizmet binamızda hizmet veriyoruz belediyenin tek bir aracı dahi yoktu bozuk bir çöp aracı vardı eski bir traktör vardı ama şu an araç filomuz tamamen yenilendi tek bir eksik aracımız bile yok.”

“Gençlere Yönelik Önemli Projelerimiz Var”

Gençler açısından önemli projelerinin olduğunu belirten Özcan, “Gençlere önem veriyoruz FIFA standartlarında nizami bir futbol sahası inşa ediyoruz. Profesyonel maçların yapılabileceği bir saha yapıyoruz. İhalesini bitirdik en kısa sürede sahayı da tamamlayacağız. Gençlerimizin daha iyi zaman geçirebileceği bir Gençlik Merkezi yapıyoruz onun da ihalesi bitti inşallah en kısa sürede o da devreye girecektir.” 

Pervari ilçesinin büyük sıkıntılarının birinin de yol olduğunu belirten Başkan Özcan, “Yıllardır ilçemiz için bir kambur haline gelmişti büyük sıkıntı oluşturuyordu. Pervari-Siirt arası 90 kilometredir gelen ağlar giden ağları sözü belki yoldan da olabilir. Şükürler olsun ki yeni yolun ihalesi yapıldı. 90 kilometrenin tamamı ihaleye sunuldu. Yüzde70-80 yeni güzergahlar yapılacak Pervari’ye yakışır bir şekilde Karayolları standartlarında sıcak asfalt serilecek. Çok güzel bir yol olacağına inanıyorum. Bizim sevincimiz o yol olacak. Bunun hasretini çok çektik, Allah'ın izniyle her şeyi tamamdır. Ayrıca Pervari ve Şırnak arası yeni bir yol yapılıyor. Bu da bizim için çok önemli İran ve Irak'ı birbirine bağlayacak bir yol olacak, uluslararası yolun yapımına başlandı. Hem Pervari çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak hem Siirt hem de devletimize çok fayda sağlayacak bir yol olacak. Sizin aracılığınızla Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza il başkanı ve milletvekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“İşsizlik İçin Tekstil Fabrikaları Kurduk”

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: 'İlçemizin Tüm Sorunları Bizim Zamanımızda Çözüldü'

İşsizliğe çözüm bulmak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Özcan, şöyle devam etti:
“Yol bittikten sonra bölgemizin en büyük sıkıntısı işsizlik buna çare bulmak için ne yapabiliriz diye belediye başkanları ile bir araya geldik. Bölgemizde en büyük yatırımlardan olan Tekstil kent projesini hayata geçirdik. Her ilçeye bir Tekstil Fabrikası kuruldu. İlçemizde de kurulan fabrikanın yüzde sekseni tamamlandı. İlk etapta 250 kişiye istihdam sağlayacak fabrika daha sonra 500 kişiye istihdam sağlayacaktır. Amacımız Pervari'de işsizliği en aza indirgemektir. Pervari’ye yakışan neyse inşallah Biz onu yerine getireceğiz.”

“Ayrım Gözetmeksizin Bize Gelen Hiçbir Vatandaşı Boş Göndermiyoruz”

Sosyal belediyecilik anlamında projelerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Özcan, “Sosyal belediyecilik kapsamında gücümüz yettiğince iş adamlarından da destek alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz Pervari ile olup da üniversite kazanan öğrencilere burs imkanı sağlamak. 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilerimize okul bitene kadar burs veriyoruz. Ramazan ayında özellikle ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza gıda ve maddi destek sağlıyoruz. Kapımız her daim her vatandaşımıza açıktır, ayrım gözetmeksizin bize gelen hiçbir vatandaşımızı boş göndermemeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: 'İlçemizin Tüm Sorunları Bizim Zamanımızda Çözüldü'

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN