Kurtalan Belediyesi Çalışılanlarına Ek Zam Yapıldı!

Kurtalan Belediyesi ile Belediye iş sendikası arasında ek zam protokolü imzalandı.Üyelerin yevmiyelerine 75,00 TL zam yapıldı. Ayrıca kadrolu ve şirket işçileri günlük yemek ücretleri net 55,00 TL ye yükseltildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Mevcut Toplu İş Sözleşmesi yürürlük süresi çerçevesinde 1 yıllık ücret zammının Enflasyon hız ve fiyatların artış nedeni ile işçi ücretlerine bir ayarlama talebinde bulunan Siirt Belediye-İş Sendikası ile Kurtalan Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Ek Protokol imza törenine; Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin, Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ve şube yöneticileri katıldı. Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin ve Belediye İş Sendikası Başkanı Halit Akınay tarafından düzenlenen protokol töreni ile işçilerin günlük 75TL zam yapıldı.

Tören sonrası bir açıklama yapan Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin fedakar ve emektar işçi çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için ellerinden gelen tüm gayretleri sarf ettiklerini belirtti.

Belediye-İş Sendikası Siirt İl Başkanı Halit Akınay ise, işçi haklarına duyarlı kalan Kurtalan Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Çağlar Tekin’e, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Lale’ye  teşekkür edip, çalışan işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

EK PROTOKOL

1- SİİRT/KURTALAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE BELEDİYE İŞ SENDİKASI ARASINDA

2-Mevcut Toplu İş Sözleşmesinin yürürlük süresi: 01.05.2022-30.04.2023

3-ZAM NEDENİ: Yukarıda adı geçen yürürlük süreli toplu iş sözleşmemizin 1 yıllık ücret zammının Enflasyon hızı ve fiyatların, artışı nedeni ile aşındığından işçi ücretlerinde bir ayarlama Yapılabilmesi bakımından madde gereği yapılan çağrı üzerine bir araya gelindi ve Aşağıdaki şekilde anlaşmaya varılmıştır.

4-ZAM ŞEKLİ: Toplu iş sözleşmenin 41. Maddesinin "B" fıkrasının "ÜCRET ZAMMI" ibaresine dayanarak, Belediye de çalışan sendika üyesi işçilerin almakta oldukları mevcut yevmi yelere 6/4/2022 tarihinden geçerli olmak üzere 75.00TL. Ek zam yapılmıştır.

5-SONUÇ: İş bu protokol 5 maddeden ibaret olup 16/11/2022 Tarihinde yapılan oturumda kabul Edilmiş olup, taraflarca 4 nüsha olarak tanzim ve imza olunacaktır.

İŞVEREN TEMSİLCİSİ ÇAĞLAR TEKİN KURTALAN BELEDİYE BAŞKAN V. SENDİKA TEMSİLCİSİ HALIT AKINAY ŞUBE BAŞKANI
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN