Özel gereksinimli öğrenciler karne heyecanı yaşadı! Uzman isim velilere uyarılarda bulundu

Siirt'te karne ve yaz tatili heyecanı yaşayan özel gereksinimli öğrenciler, karnelerini Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip'in ellerinden aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Karnelerini alan öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, zihinsel engelliler öğretmeni Bülent Yüksek, ailelere yaz tatilinde yapılması gerekenleri anlattı.

İlk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler için karne ve yarıyıl tatili heyecanı bugün itibariyle başladı. Siirt’te bulunan 538 okulda 91 bin 207 öğrenci karnelerini aldı.
Siirt il merkezinde bulunan 14 Eylül Ortaokulu 2022-2023 eğitim öğretim yılında eğitim gören özel gereksinimle öğrenciler karnelerini aldılar.
“Bu çocukların sosyalleşmesi lazım”

Zihinsel engelli çocukların velilerine yaz tatilinde yapılması gerekenleri sıralayan, zihin engelliler öğretmeni Bülent Yüksek, “Velilere, bizim de tavsiyemiz çocuğun sosyalleştirilmesidir. Çocuk sosyal olduğunda karşıdaki insanı rol model alıyor. En büyük eğitim de budur. En büyük eğitim de sosyal hayatta oluyor.” Dedi.
“Çocuğun en büyük ihtiyacı kendi yaşam hayatını bağımsız bir şekilde idare etmesidir. Bizim amacımız da özel gereksinimli bireyin kendi başına idame ettirmesidir." diyen Yüksek, “Çocuklarını gezdirsinler, evde sadece yemek verdim, bilgisayarı televizyonu açtım sessiz durdu değil, çocuklarla çarşıya, pazara çıksınlar. Beraber bir lokantaya yemeğe gitsinler, bağ bahçeye gitsinler. Bu çocukların sosyalleşmesi lazım. Her engellinin kendine göre bir engel türü var, eğer konuşma sıkıntısı varsa sosyal bir ortama gitmesi lazım. Eğer çocuğun yemek yeme davranışı yoksa mutlaka bir lokantada kimler nasıl yemek yiyor bunu görmesi lazım.” Şeklinde konuştu.
“Yıl sonunda güzel bir karneye sahip olmak bambaşka bir duygu”

Çocuğunun takdir belgesi aldığını ve eğitim öğretim yılının sonunda güzel bir karneye sahip olmanın büyük mutluluk verdiğini belirten Cihangir Sezgin, “Çocuğum otizm hastası. Bütün yıl boyunca eğitim almak, eğitimin sonunda güzel bir karneye sahip olmak bambaşka bir duygudur. Tabii ki bunun en büyük payı da hocalarımızın. Otizmli bir çocuğu yetiştirmek kolay değil. Yeri geldi uykusuz kaldı, ağladı ama Allah’a şükür bunların hepsini atlattık. Gerek öğretmenlerimiz gerek okul yönetimine teşekkür ediyorum. Gerekli eğitimi burada almışız. Çocuğum takdir belgesi aldı. Mutluyuz, çocuğumuzun bu başarısına alışkınız, her zaman takdir almıştır.” dedi.
Karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu belirten, Hidayet Sezgin, “Bugün karnemi aldığım için çok mutluyum. Takdir belgesi aldım. Hem ben takdir belgesini almayı çok severim, bir yıl önce de takdir belgesi aldım, çok akıllıyım.” İfadelerini kullandı.

“Tatilde, bundan sonra erken uyanmayacağım”

Aldığı takdir belgesi babasına göstereceğini ve kendisine hediyelerin alınacağını belirten, Ali Hurşit Elçiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Karnemi almak için çok heyecanlıydım. Takdir aldım, karnemi aileme, babama göstereceğim. Bana güzel hediyeler alacaklar. Tatilde, bundan sonra erken uyanmayacağım. İstediğim kadar kahvaltı yapabileceğim, ödevlerimi yapıp kitaplarımı okuyacağım ve bundan böyle damda uyuyacağım.” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN