Moloz Kent Olmayalım!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlimizde gelişigüzel dökülen hafriyat atıkları hem görsel kirlilik oluşturmakta hem de kışa  girdiğimiz bu aylarda yağan yağışların önüne bir set gibi engel oluşturmaya devam ediyor.

Moloz atıklarının rastgele alanlara dökülerek (dere, vadi vb) oluşturmuş olduğu diğer bir sorun da dereye daha önce dökülen moloz atıklarının zamanla arsalara dönüştürülerek binalar inşa edilmesidir.

Moloz atıklarının üzerine inşa edilen yapılar en ufak bir depremde ağır hasar göreceğini belirten vatandaşlar, bunun önüne geçilmesi için moloz dökülen alanların belli olması, kayıt altına alınması ve izinli sahaya dökülmesi gerekmektedir. Ayrıca moloz atıklarının döküldüğü yerler de yeşil alanlara dönüştürülmelidir.

Belediyenin bu konuda gerekli önlemleri alması, hafriyat atıklarının belirlenmiş alanlar dışındaki yerlere döktürmemesi ve bu konu üzerinde titizlikle durup denetimlerini sıklaştırması gerekmektedir. Haberimizdeki fotoğrafta olduğu gibi kasası açık ve brandasız taşıma yapan kamyonlarla ilgili gerekli önlemler alınmalı ve oluşabilecek tehlikelerin önüne erkenden geçilmelidir.

Daha önceki haberlerimizde olduğu gibi yetkililerin bu konuyla da yakından ilgilenip gerekli tedbirleri alacağını umuyoruz.

Artı Siirt ekibi olarak konuyla ilgili gelişmeleri web sitemiz ve sosyal medya adreslerimizden tekrar paylaşacağız.

Haber: Akif Özalp

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN