Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu! Sözleşmeli Er Başvuruları Açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli er alımı başvurularını kabul etmeye başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, sözleşmeli er alımı için başvurular https://personeltemin.gov.tr adresi ve e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvuru aşamasında adaylar, e-Devlet üzerinden giriş yaparak “bilgilerim” bölümünde eğitim, iletişim, askerlik ve diğer gerekli bilgileri doldurduktan sonra otomatik olarak tercih ekranına yönlendirilecekler.

Adaylar, başvuru işlemlerini gerçekleştirirken, sözleşmeli er alımına ait olan satırı seçip tercihlerini belirleyecekler. Tercihlerini öncelik sırasına göre düzenleyen adaylar, başvurularını tamamlayarak alım sürecine katılabilecekler.

Sözleşmeli Er Olmak İçin Ne Gerekiyor?
Sözleşmeli erbaş ve erliğe başvuru yapma şartları ve süreci hakkında detaylı bilgiler, Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde bulunabilir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da yayımlanmıştır.

Başvuru yapma hakkına sahip olan adaylar, en az ilköğretim diplomasına sahip olmalı, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olmalıdır. Başvurular, ocak ayının ilk günü itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar) olanlar tarafından yapılabilir.

Askerlik hizmetine başlamamış veya tamamlamamış olanlar ise düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (1 Ocak 1999 ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyorsa, sözleşmeli erbaş ve er olmak için başvuruda bulunabilir. Kılavuzda yer alan detaylı bilgiler, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağı, seçim aşamaları ve değerlendirme sürecini içermektedir.

Sözleşmeli Er Maaşı 2024
Sözleşmeli erbaş ve erlerin maaşları, belirlenen asgari ücret üzerinden, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre hesaplanmaktadır. 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira, en yüksek ise 53 bin 900 lira olarak belirlenmiştir.

Sözleşmeli erlerin, kendi kusurları olmaksızın veya sözleşme süresini tamamlamaları durumunda Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmalarının ardından, görev yaptıkları süreye bağlı olarak ikramiyeler de ödenmektedir. Bu ikramiyeler, hizmet yılına göre değişmektedir. 2024 yılı temmuz zammına kadar, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira, 7’nci hizmet yılı sonunda ayrılanlara ise 966 bin 375 lira olarak ödenmektedir.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN