Merkez Bankası faizi yüzde 50'ye yükseltti

Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. TCMB politika faizi yüzde 50 düzeyine yükseltildi. Faiz kararı sonrası gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar dikkat çekti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası (TCMB), bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika faizini 500 baz puanlık artışla yüzde 50'ye yükseltti.

Son olarak şubat ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık olarak yüzde 67,07 artarak, yüzde 66'lık beklentiyi aşmıştı. TÜFE şubatta aylık bazda ise yüzde 4,53 arttı. Aylık enflasyon için beklenti ise yüzde 3,8 olmuştu.

Enflasyonun beklentilerden yüksek seviyede seyretmesi, son toplantıda faiz artışını pas geçen TCMB'nin tekrar sıkılaştırma hamlelerine dönebileceği ihtimallerini gündeme getirmişti.

Geçen yıl gerçekleşen genel seçimlerin ardından Haziran 2023 ile Ocak 2024 arasındaki dönemde TCMB politika faizini 3 bin 650 baz puan yükseltti. Ocak ayında politika faizinin yüzde 45'e çıkmasıyla birlikte ise banka yeterli sıkılığa ulaştığını söyledi ve şubat ayında faizi sabit tuttu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN