MEB'ten yarıyıl tatili için karar! 'Ödev vermeyin'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki yarıyıl tatilinde, öğrencileri sadece test çözme ya da özet çıkarma gibi belirli alanlara odaklanmaya zorlayan ev ödevleri verilmeyeceğini duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bakanlık, öğrencilere ev ödevi yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılımlarını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimde bulunuyor. Ayrıca, öğrencilerin yaşlarına uygun aileleriyle birlikte geçirebilecekleri kaliteli zamanlar için etkileşimli dijital rehber kitaplar hazırlıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasını taşıyan bir yazı ile illere, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili hakkında bilgi verildi.

Yazıda, okullarda gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesinin, öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca işbirliği içinde çalışmalarına bağlı olduğu vurgulanıyor. Okul dışı zamanlardaki eğitim-öğretim ve sosyal faaliyetlerin devam ettirilmesinin ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle bütünlük içinde olmasının, öncelikle velilerin öğrencilere sağladığı destekle mümkün olduğu belirtiliyor.

Sanatsal, kültürel faaliyetler yapılmalı
Yazıda yarıyıl tatiline ilişkin şunlar kaydedildi:

"Ev ödevlerinin öğrencilerin akademik başarılarına, düşünme becerilerine, kişilik gelişimlerine ve derse etkin katılımlarına olanak sağladığı bilinmekle birlikte yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi, ailece yapılacak etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeleri, yetenek ve ilgisine yönelik faaliyetlere dahil olmaları, kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler yapmaları yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirerek yeni döneme yenilenmiş bir şekilde başlamalarını sağlayacaktır."

Bakanlığın yazısında, karnelerin, çocukların gelişimini takip etmenin yanında hangi alanlarda güçlü veya desteğe ihtiyacının olduğunu anlamak için kullanabilecek bir araç olarak görülmesi gerektiği de hatırlatıldı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN