Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi: CHP, Kürt sorununu çözecek

Nuşirevan Elçi, 'CHP'nin 6'lı masada uzlaşmacı tavrındaki ısrarı, sorunları birlikte çözme konusundaki çabaları bana umut vadediyor' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, "CHP'nin Kürt sorununu çözebileceğine olan inancım tamdır. Türkiye tüm farklı etnik kimliklere eşit davranan ve adalet işleyen bir sistem ile yönetilmelidir" ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın'a konuşan Nuşirevan Elçi, "CHP'nin bölgede beklentinin üzerinde bir oy alacağını öngörüyorum" dedi. 

Kürt hassasiyeti olan bir aileden geliyorsunuz, CHP'nin Kürt sorununu çözebileceğini düşünüyor musunuz?

Kürt sorunu ve ülkede kemikleşmiş birçok sorunun tek bir partinin çabalarıyla çözülemeyeceğini düşünüyorum. Bir kere öncelikle ülkede yeniden hoşgörü kültürü geliştirilmeli. CHP'nin 6'lı masada uzlaşmacı tavrındaki ısrarı, sorunları birlikte çözme konusundaki çabaları bana umut vadediyor. Eşitlikçi, tam demokrasi ve adil bir anayasa çerçevesinde ülkede çözülmeyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum. Evet, Kürt kimliğini önemseyen bir aileden geliyorum. Elbette parti içerisindeki çalışmalarımda bu kimliğin etkin olacaktır ama ben aynı zamanda bir hukukçuyum. CHP ve kadrolarında son dönemde bir değişim var ve sorunların çözümü konusunda kararlı olduklarını görüyorum. CHP'nin Kürt sorununu çözebileceğine olan inancım tamdır. Türkiye tüm farklı etnik kimliklere eşit davranan ve adalet işleyen bir sistem ile yönetilmelidir.

Doğu Masası veya bir diğer ismiyle Kürt Masası kuran CHP'nin bölgede oylarını artırdığını düşünüyor musunuz?

Takdir edersiniz ki bir süre öncesine kadar CHP'nin Kürt bölgelerinde oyu neredeyse yok denecek kadar azdı. Sayın Genel Başkan pek çok konuşmasında bu konuda özeleştiri vererek çalışma başlattı. Benimle yapılan görüşme de bu çalışmalar çerçevesinde değerlendirilmeli. Geçen 1-2 yılda CHP'nin bölge dahil ülke genelinde ev ev, sokak sokak gezerek yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını düşünüyorum. Elbette daha yürümemiz gereken epey uzun bir yol var ama CHP'nin bölgede beklentinin üzerinde bir oy alacağını öngörüyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN