Kılıçdaroğlu'dan Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Şırnak'a Bedava Elektik Sözü!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da STK, Muhtarlar, Kanaat Önderleri Buluşması'ndaki konuşmasında 'Bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz' açıklamasında 'Elini tutan mı var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, 'Elimi tutan sensin delikanlıysan benim istediklerimin tamamını verirsin ilk yatırımı geleceğiz Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yapacağız' diye konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Şanlıurfa'ya gittim. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak aynı sorunlarla karşı karşıya olan illerimiz. Şanlıurfa'da bir konuşma yaptım. 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin. Şanlıurfa'daki bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz' dedim. 

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak. 6 ile güneş enerjisi yapacağız. Güneşe para veriyor musunuz? Vermiyorsunuz. Hesabını yaptım. Bu 6 ile çiftçiye elektriği bedava vermek ve artan elektriği de satmak kaydıyla 5 bin megavatlık bir yatırım yapmak mümkün. Yatırımın maliyeti 3 milyar dolar. Bunlar kalktılar ısrarla işbirliği yaptılar Mersin'de Akkuyu Nükleer Santrali'ni kurdular. Nükleer teknolojiyi de bize vermiyor Ruslar. Sadece fabrikayı kurdular. Garanti vermişiz elektriği satın alacağız. 20 milyar dolar maliyeti var biz 3 milyar dolara yapacağız. 20 milyar dolarlık yatırım yapıyorlar nükleer santrale.

10 yılda bu yatırım kendisini amorte edecek. Dolaylı ya da doğrudan 6 ilde 665 bin kişiye istihdam sağlayacak. Erdoğan 'Elini tutan mı var' diyor. Elimi tutan sensin. Eğer delikanlıysan, elimi tutmazsan bizim kuracağımız şirkete arazi tahsis edeceksin 6 ilde. Gel kardeşim tahsis et. Burada hangi teşvikler sanayi için uygulanıyorsa aynı teşvikleri bize de vereceksin kardeşim. Gerekli üretim ve dağıtım işleri için istediğim lisansı vereceksin. Biz bunu yapacağız, görecek o.

Yatırımlar İstanbul'a, İzmir'e, Ankara'ya, Bursa'ya yapılıyor. Bu ülkenin Diyarbakır'ı, Tunceli'si, Sivas'ı, Kayseri'si yok mu? Bu bölgelerde yatırım yapılmıyor. Sizin evlatlarınız büyük kentlerin varoşlarında asgari ücretle nasıl iş bulabilirim diye uğraşıyorlar. Diyarbakır'dan Erdoğan'a söylüyorum. Elimi tutan sensin delikanlıysan benim istediklerimin tamamını verirsin ilk yatırımı geleceğiz Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yapacağız.

Eğer üretirse bir toplum mutlu olur. Evlatlarımız iş bulursa, evlerine helal ekmek getirebilirlerse o toplum mutlu olur. Evlerinde, sokaklarında bereket olur. Esnafa gidiyorsun 'siftah yapmadık' diyor. Vatandaşın cebinde para yok ki. Yatırım, üretim kadar değerli bir şey yoktur. Hepsi yapılabilir. Maliyeti kuruşuna kadar hesaplandı. Bunların tamamını elimizi cebimize atmadan yapmak mümkün.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN