Kastamonu'da acı bilanço artıyor! Sel sularına kapılan 5 kişi hayatını kaybetti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta kuvvetli sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Bartın’da sele kapılan bir kişinin arama çalışmalarının devam ettiğinin sürdüğü, Kastamonu’da 2 kişinin öldüğü belirtildi.

İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce de, “Bartın’da 318 kişi, Kastamonu’da 210 kişi, Sinop’ta 106 kişi helikopterler ve araçlar ile tahliye edilmiştir” dedi. Arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden İnce, “Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi nedeniyle şu an itibarıyla; Bartın’da 318 kişi, Kastamonu’da 210 kişi, Sinop’ta 106 kişi helikopterler ve araçlar ile tahliye edilmiştir. Arama, kurtarma ve tahliye çalışmalarımız tüm ekiplerle titizlikle devam etmektedir” ifadelerini kaydetti.

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kastamonu’da sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 5’e yükseldiği açıkladı. Bartın’da kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

BAKANLIKTAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop’ta meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle elektrik dağıtım hatlarında arıza olduğu açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN