Japonya'nın uzay aracı Ay'a iniş yaptı

Japonya Uzay Araştırma Ajansı'na (JAXA) ait 'SLIM' aracının Ay'a iniş yapmayı başardığı açıklandı. JAXA, NASA Artemis programının bir parçası olarak Ay'a önümüzdeki birkaç yıl içerisinde astronot göndermeyi hedefliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Japonya, Ay'a yumuşak iniş yaparak ulusal uzay programındaki önemli bir başarı elde etti. Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), SLIM adlı insansız uzay aracının, 20 Ocak Cumartesi günü Japonya saatiyle 00:20'de Ay'a başarılı bir iniş gerçekleştirdiğini açıkladı.

SLIM uzay aracının yerleşik güneş bataryalarında bir sorun yaşandığı bildirildi, ancak diğer sistemlerin normal şekilde çalıştığı belirtildi. Güneş pilleri sorunu çözülemezse, uzay aracı iletişimini kaybedebilir.

JAXA Uzay ve Astronotlar Enstitüsü Direktörü Kuninaka Hitoşi, aracın planlanan bölgeye başarıyla indiğini belirtti. JAXA Başkanı Yamakawa Hiroşi ise bu başarının, iniş teknolojisinin daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Araçtaki bataryanın kısa bir süre içinde dayanabileceği belirtilirken, JAXA'nın Ay yüzeyi ve tabiatına yönelik veri toplama çalışmalarının devam edeceği vurgulandı. Japonya'nın bu başarısı, uzay araştırmalarındaki ilerlemesini gösterirken, gelecekteki keşiflere olan katkısını artırma potansiyelini taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN