İsrail'den doktorlara konuşma yasağı

Gazze'ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, ülkesindeki doktorların BM yetkilileri ile görüşmesini yasakladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

İsrail basınında çıkan haberlere göre Sağlık Bakanlığı "karşıt görüşte" olduğu iddiasıyla sağlık görevlilerinin 7 Ekim olaylarını araştıran Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileriyle görüşmesini yasakladı.

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından oluşturulan araştırma komitesinin son haftalarda 7 Ekim olaylarına şahitlik eden İsrailli doktor ve diğer sağlık görevlileriyle iletişime geçmeye çalıştığı aktarıldı.

Araştırma komitesinin 7 Ekim’den bu yana "uluslararası ve cinsiyet temelli suçları araştırdığı" ve sağlık görevlileriyle mülakat yaparak bilgi almak istediği kaydedildi.

Times Of Israel'in haberinde, Adalet Bakanlığı’nın hukuk departmanının Sağlık Bakanlığı yetkililerine talimat vererek, sağlık çalışanlarının BM araştırma komisyonuna konuşmamasını istediğini aktardığı bildirildi.

KOMİSYONA SUÇLAMA

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat'ın araştırma komisyonunu "İsrail karşıtı ve antisemitik bir oluşum" şeklinde nitelendirdiği bilgisine de yer verildi.

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından oluşturulan araştırma komitesinin hazırlayacağı rapor, haziran ayında tamamlanarak BM Genel Kurulu’nda sunulacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN