İslam Memiş'ten Uyarılar: Altın ve Döviz Yatırımcıları Dikkat! 2024 Hedefleri ve Yeni Rekorlar Yolda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yaptığı uyarılarla dikkat çeken finans uzmanı, kişisel YouTube hesabında 'Altın, gümüş, döviz, BES, makas aralığı, TCMB' konulu bir videoyla yatırımcılara seslendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Öncelikle, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, ons altında kısa vadeli geri çekilmeler olabileceğini ifade etti. Altın fiyatlarının 2040-2060 dolar aralığında seyredeceğini belirten uzman, aşağıda ise 1995 doların kritik bir destek noktası olduğunu dile getirdi.

2020 doların güçlü destek seviyesi olduğunu hatırlatan Memiş, bu seviyenin kırılması durumunda 1995 doların önemli olduğunu vurguladı. Gram altının hem ons hem de dolar kurundan destek bulduğunu söyleyen finans analisti, 2024 hedeflerinin malum olduğunu belirterek, her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu öne sürdü.

Elinde altın bulunduranlara seslenen Memiş, acele etmeden satış yapmamalarını ve yeni rekorların yolda olduğunu belirtti. Borçlanacaklara ise önce 2700 lira sonra 3000 lira seviyelerini düşünmelerini önerdi.

Gümüş yatırımcılarına da değinen İslam Memiş, ons gümüşün pozitif ayrıştığını ve 2024'te 30 dolar ons gümüş, 30 lira gram gümüş beklediğini ifade etti. Sabırla beklemenin önemine vurgu yaparak, gümüş sahiplerinin satış yapmamalarını önerdi.

Dolar kuru konusunda ise 29.60-29.70 lira aralığına odaklanan bir trendin varlığına dikkat çeken Memiş, Euro dolar paritesindeki yatay seyir devam ederken, 1.09 altındaki rakamlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Döviz olarak borçlanmamak için beklemeye çağrıda bulunan uzman, 2024 yılı için 30 liradan başlamak üzere 45'li seviyelerin mümkün olduğunu tahmin etti. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN