İnsan karakterleri kaça ayrılır! İşte cevabı

Olumlu ve olumsuz olmak üzere ikiye ayrılan bireysel özellikler her insanın kendine has özellikleri vardır. Karakterin bir yansıması olan bu özelliklerin bazıları genetikken bazıları sonradan kazanılır. Kişisel özellikler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kişisel özelliklerin kazanılmasında etkili olan diğer faktörler şu şekilde sıralanabilir: 1- Aile 2- Mizaç 3-Alınan eğitim 4- Arkadaş çevresi 5- Yetenekler ve hobiler 6-Yetiştirilme tarzı

Kişisel Özellikler Nelerdir?

Kişisel özellikler, bireyden bireye farklılık gösteren ve insanın karakterini ön plana çıkaran özelliklerdir.

Maddeler Halinde Kişisel Özellikler

1- Dışa Dönüklük:

Dışa dönük olan insanların en bariz özellikleri ile çevrelerindeki insanlarla kolay bir şekilde iletişime geçmeleridir. Bu tür insanlar vakitlerinin çoğunu yeni yerler keşfetmekle ve yeni insanlarla tanışmakla geçirirler. Kaşif ruhlu oldukları için öğrenmeye meraklıdır.

2- Açık sözlülük

Açık sözlü insanlar toplumun tabularına göre hareket etmezler. Beğenmedikleri ya da hoşlarına gitmeyen bir şey olduklarında bunu, karşısındaki insanı kırmadan, uygun bir dille söylerler.

3- Dobra Olmak

Dobra olmak, açık sözlülüğün bir üst seviyesidir. Dobra kişiler, insanları eleştirmekten hiçbir zaman çekinmezler. Bazen toplum içerisinde dobra olmak ile patavatsızlık birbirine karıştırılır. Patavatsızlık, nerede ne söyleyeceğini bilmemek ve en son söylenecek sözü daha en başta söylemektir. Bu nedenle dobra olmak ile patavatsızlık arasında çok ince bir sınır vardır.

4- Dürüstlük:

Dürüstlük, insanlarda en çok aranan özelliklerin başında gelir. Kendi zararına bile olsa doğruyu söylemek ve ne olursa olsun yalan söylemekten kaçınmak, dürüst insanların ortak özellikleri arasında yer alır.

5- Duygusallık:

Duygusal insanlar mantıktan çok hisleriyle hareket ederler. Genelde hassas bir yapıya sahip oldukları için, çok kolay kırılabilirler.

6- Çalışkanlık:

Çalışkanlık da her toplumda övülen ve saygı duyulan kişisel özelliklerin başında geliyor. Çalışkan insanlar, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için sık sık plan yaparlar. Yaptıkları planlara mümkün mertebe uyurlar. Hedeflerini gerçekleştirmek için birçok şeyden feragat edebilirler.

7- Fedakarlık:

Fedakar insanlar anaç bir yapıya sahiptirler. Öncelikleri karşısındaki insanın mutlu olmasıdır. Bu nedenle çoğu zaman kendi menfaatlerini düşünmezler bile.

8- Kanaatkarlık:

Kanaatkar olmak, az ile yetinmesini bilmek ve ihtiyacından daha fazlasını istememek demektir. Kanaatkar insanlar aynı zamanda tutumludurlar. Bir şeyden kolay kolay şikayet etmedikleri gibi sahip oldukları şeyler için sık sık şükrederler.

Diğer kişilik özellikleri şu şekilde sıralanabilir: Tutumluluk, Meraklı olmak, Mükemmeliyetçilik, Sabırlı olmak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN