HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Tekin 'Bu Manzara Siirt'in En Büyük İlçesine Yakışmıyor'

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, Kurtalan ilçesini ziyaret ederek, ilçenin sorunlarını yerinde inceledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kurtalan ilçe merkezinden geçen ve etrafa kötü koku yayan Nar Deresi üzerinde incelemeler yapan HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, “Bu manazara Siirt’in en büyük ilçesi olan Kurtalan’a yakışmıyor.” İfadelerini kullandı.

Dere kenarında basın mensuplarına konuşan Tekin, “Halk arasında Nar Deresi olarak bilinen ve uzun yıllardır sorun olan ve hala sorun teşkil eden, Nar Deresindeyiz. Bu dereden uzun yıllardır yayılan kötü koku hem esnafı, hem mahalle sakinlerini ciddi anlamda rahatsız ediyor. Balkonlarını, bahçelerini kullanamıyorlar. Hatta kimisi kötü kokudan misafir ağırlayamadığını dile getiriyor.” şeklinde konuştu.

Nar Deresinde yaşanan sorunun Kurtalan’ın imajına yakışmadığını belirten Tekin, "Dereden yayılan mikroplar, bilmediğimiz gazlar yayıyor. Çünkü burada herhangi bir araştırma yapılmamış durumda. Bu da farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara vesile oluyordur.”

“Bu manzara Siirt’in en büyük ilçesi olan Kurtalan’a yakışmıyor."

“Bu manzara Siirt’in en büyük ilçesi olan Kurtalan’a yakışmıyor.” diyen Tekin, “Derenin bulunduğu alandan çevre yolu geçmektedir. Siirt’ten Batman’a ya da çevre illerden ve ilçelerden gelip gidenler buradan geçmek zorunda kalıyor. Buradan geçen her insan bu kokuya maruz kalmakta. Bu da Kurtalan’ın prestijini zedeliyor, çünkü bir yerden sonra herkes bu kokuyla hatırlamak zorunda kalıyor. Bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulmalı diyoruz. 2023 yılında vatandaşlara verilen bir vaat var, derinin altının beton olacağına dair ama bu yeterli kalıcı bir çözüm değil, bunun yerine daha kalıcı çözümler sunulmalıdır.” sözlerini kullandı.

Dere kenarında olan esnaf Hasan Özer de, Derenin Hayvanlara ve insanlara zarar verdiğini dile getirdi.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Tekin'Bu Manzara Siirt'in En Büyük İlçesine Yakışmıyor'

“Dere özellikle mahallede yaşayan çocuklar için büyük bir tehlike saçıyor.” Diyen Özer, “Bu derenin üzeri kapatılması lazım,  hem koruma amaçlı hem de çocukların girmemesi için. Yetkililerin bu dereye el atması lazım yıllardır bu durum bu şekilde.” İfadelerini kullandı.

“Bu olayda sorumluluğu olan herkesten şikâyetçiyim”

Mahalle Sakinlerinden Mehmet Talay, “Yağmur yağdığı zaman burası denize dönüşüyor.” dedi.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Tekin'Bu Manzara Siirt'in En Büyük İlçesine Yakışmıyor'

“Yazın zaten kokusundan evlerimizin camlarını kesinlikle açamıyoruz.” Açıklamasında bulunan Talay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Aynı zamanda sivrisineklerden dolayı da dışarıda oturamıyoruz. Bundan kaynaklı evimizi taşımak istedik ama durumumuz olmadığı için bu kokudan kaçamıyoruz. Aynı zamanda burada kanalizasyon suyu ile dere suyu bir birine karışıyor. Bu durum karşısında hem kanalizasyon suyu hemde dere suyu birleşince dayanılmaz bir hal alıyor. Bizler defalarca yetkililere durumu bildirdik ama ne yazık ki durumu düzeltmeye yönelik kimse bir adım atmadı. Şu an hava serin diye sivrisinekler yok yazın kesinlikle dışarı adım atamıyoruz. Bu olayda sorumluluğu olan herkesten şikâyetçiyim."

Bir başka mahalle sakini Muzaffer Karaatay da yaptığı açıklamada, “Yazın kokudan ve sivrisineklerden mahalleyi terk edecek seviyeye geldik.” açıklamasında bulundu.

HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Tekin'Bu Manzara Siirt'in En Büyük İlçesine Yakışmıyor'

“Belediyeye gidiyoruz bir şey yapamıyoruz diyor.” Diyen Karaatay, sözlerine şunları ekledi: 

“Kaymakamlığa gidiyoruz iki yıldır yapacağız diyor ama bir şey göremiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz bu durum karşısında yakında mahalleyi terk edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN