HEDEP Siirt Milletvekili Sarıtaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına Siirt'teki Taciz Olayıyla İlgili Soru Önergesi Verdi

HEDEP Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt'in Pervari ilçesinde 13 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar' ve 'basit cinsel istismar' suçundan yargılanan H. T. (65) ve A. Ş. (35) hakkında beraat kararı verilmesinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına soru önergesi verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in Pervari ilçesinde 13 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar' ve 'basit cinsel istismar' suçundan yargılanan H. T. (65) ve A. Ş. (35) hakkında beraat kararı verilmesinden sonra Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına soru önergesi verdi.

Sarıtaşın verdiği soru önergesinin tam metni;

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 19.10.2023

Sabahat ERDOĞAN SARITAŞ/Siirt Milletvekili

Vekili olduğum Siirt ilinin Pervari ilçesinde henüz 13 yaşında olan B.Ş. adlı çocuk, 1,5 yıl boyunca biri 65, diğeri 35 yaşında olduğu ifade edilen 2 kişinin sistematik cinsel taciz ve nitelikli cinsel istismarına uğradığını ses kaydı vasıtasıyla iletmiştir. Uzman görüşü ve yapılan tıbbi muayeneler neticesinde B.Ş.’nin taciz ve nitelikli cinsel istismara maruz kaldığı yönünde raporlar tanzim edilmiş ve savcılık dosyasına sunulmuş olmasına rağmen savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmiştir. Ailenin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı şikayetle yargılama süreci başlamıştır. Yargılama sonunda verilen beraat kararında delil yetersizliğinden bahsedilmektedir. Hem yargılama sürecinde hem de verilen kararla birlikte çocuk ve ailesi bir kez daha mağdur edilmiştir.

Bu bağlamda;

1-Bakanlığınız olaydan haberdar mıdır?

2-13 yaşında bir çocuğun yaşadığı durumu anlatması istismarın yaşandığına yeterli ölçüde delalet değil midir?

3- Çocuğun uğradığı istismar uzman görüşü ve tıbbi raporlar ile sabit olmasına rağmen beraat kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

4- Yargının bu yaklaşımı ile sanık konumundaki tacizciler korunmuş olmuyor mu?

5-Sanıkların korunduğu bir ortamda çocuğun üstün yararı ilkesi ihlal edilmiş olmuyor mu?

6-Gerek yargılama sürecinde gerekse de çıkan karar sonucu mağdur çocuk B.Ş.’nin ruhsal, bedensel ve manevi olarak yaşadıklarıyla ilgili neler yaptınız/yapacaksınız?

7-Türkiye’de meydana gelen cinsel istismar vakalarındaki artışta mahkemelerin cezasızlık politikasının etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN