Siirt'te 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında mahkemenin beraat kararına anne ve avukatlardan tepki!

Siirt'in Pervari ilçesinde 13 yaşındaki kız çocuğuna 'nitelikli cinsel istismar' ve 'basit cinsel istismar' suçundan yargılanan H. T. (65) ve A. Ş. (35) hakkında beraat kararı verilmesine, mağdur Berfin Ş.'nin Anne, Baba ve Avukatları bir basın açıklaması düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Barosu Konferans salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına, Berfin Ş.’nin anne, babası, Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Siirt Barosu Kadın Hakları Merkezi ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan Avukat Sibel Güneş Tardu, verilen Beraat kararının toplumun adalete olan inancı sarsılmıştır dedi.

Sanıkların delil yetersizliğinden dolayı beraatlerine karar verildiğini söyleyen Tardu, "İlimizin Pervari ilçesinde gerçekleşen, mağdur henüz 13 yaşındayken başlayan ve sanıklardan Hüseyin T. tarafından iki sene boyunca sistematik bir şekilde devam eden nitelikli cinsel istismar eylemi ile diğer sanık Abdülhamit Ş. tarafından yine nitelikli cinsel istismar eylemine maruz bırakılan mağdur çocuk Berfin Ş.’nin in bugün yapılan karar duruşmasında her iki sanığa delil yetersizliğinden beraat kararı verilmiştir." Açıklamasında bulundu.

“Savcılığın cezalandırma istemi içeren mütalaasına rağmen Mahkemece kamu vicdanını sızlatan, istismar zihniyetini koruyan bir karar verilerek cinsiyetçi eril bir yaklaşımla mağduru suçlayıcı beyanlar dikkate alınmıştır.” Diyen Tardu, “Dosyada çarpıcı gerçek şudur ki: mağdur çocuk henüz 13 yaşındayken bu eylemlere maruz bırakılmıştır. Mağdurun gerçek dışı beyanlarda bulunması hayatın olağan akışına aykırıdır. Zira mevcut toplumsal cinsiyetçi değer yargıları ve bölgenin namus ve iffet kavramıma atfettiği önem dikkate alındığında böylesi bir konuda iftira atması için geçerli bir sebep bulunmamaktadır. Mağdurun yaşadığı coğrafya ve şartlar düşünüldüğünde mahkemece mağdurun beyanlarına itibar edilmemesi, istismarcıların korunması diğer istismar mağdurlarını sessizliğe bürünmesine sebebiyet verecek niteliktedir.” İfadelerini kullandı.

Yapılan duruşma sonunda verilen beraat kararları nedeniyle müşteki anne fenalaştığını dile getiren Av. Tardu, “Bu durum da göstermektedir ki hem yargılama süreci içerisinde hem de karar ile birlikte mağdur çocuk ve ailesinin ikincil bir mağduriyet yaşamalarına sebebiyet verilmiştir.” Dedi.

Mağdur çocuğun, can güvenliği sebebiyle Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde devlet koruması altında olduğunu söyleyen Tardu, “ Sosyal Hizmetler çocuğun dışarıda bulunan sanıklar tarafından zarar görmemesi için çocuğun üstün yararını gözeterek aileye teslimini sağlayamamaktadır. Böylelikle sanıkların cezalandırılması gerekirken mağdurun kendisi fiili bir tutsaklık yaşamaktadır.” Açıklamasında bulundu.

Verilen karara karşı Siirt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak istinaf kanun yoluna başvuracaklarını belirten Av. Tardu, dosyanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Basın açıklamasın söz alan Anne Rahime Ş. tutuksuz olarak yargılanan ve beraatlarine karar verilen, sanıkların tutuklanmasını istedi.

Anne Rahime Ş, karara itirazda edeceklerini belirterek, “Tam bir yıldır bu olay başımıza geldi. Olayı devlete bildirdik, adaletine bildirdik. Biz istiyoruz ki, bu insan, bu olayı başımıza getiren, bizi bu rahatsızlığa sokan insanın tutuklanmasını istiyoruz.   Şimdi biz yüreğimiz buruk evimize dönüyoruz. Onlar başı dik gidiyor, bu nasıl adalet anlamadım.” Dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN