Haftaya hızlı başladı! Altında fiyatlar yükseliyor

Uluslararası piyasalardaki hareketlilik ile birlikte altın fiyatları da etkileniyor. Haftanın başı itibarıyla standart altının kilogramı 1 milyon 225 bin liraya yükseldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Piyasalar son zamanlarda oldukça hareketli bir şekilde devam ediyor. Altın ve petrol fiyatları ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta standart altının kilogramı 1 milyon 174 bin lira iken, yeni hafta ile birlikte standart altının kilogramı 1 milyon 225 bin liraya yükseldi.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altın piyasasında, en düşük 1 milyon 212 bin lira, en yüksek 1 milyon 236 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 4,3 artışla 1 milyon 225 bin liradan tamamladı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 2 milyar 395 milyon 605 bin 640,62 lira, işlem miktarı ise 1.967,72 kilogram oldu.

Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 2 milyar 423 milyon 438 bin 946,58 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Uğuras Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi, Altınbaş Kıymetli Madenler, Osmanlı Döviz ve Altın Yetkili Müessese, Yapı Kredi şeklinde sıralandı.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altının onsu küresel piyasalarda 2 bin doları görerek Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Buna bağlı olarak gram altın bin 229 TL ile rekor seviyeye ulaştı.

UZMANLAR AÇIKLADI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Gram altın serbest piyasalarda 1.200 lirayı gördü. Yani, artık altın yükseliş trendine girdi diyebilirim. Yeni rekorlar kapıda" demişti. Açıklamalarıyla piyasalara yön veren Memiş haklı çıktı ve Ons altın, Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, gram altın rekor kırdı.

Haftaya hızlı başladı! Altında fiyatlar yükseliyor

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN