Bölge

Bölge Haberleri

Jandarmadan ruhsatsız silah operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından alınan istihbarat üzerine yapılan operasyonda 1 adet ruhsatsız Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet ruhsatsız tabanca ve silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Adıyaman'da iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Gaziantep'te DEAŞ operasyonu: 1 tutuklama

Gaziantep'te jandarma ekipleri, DEAŞ terör örgütüne yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda, ülkeye yasadışı yollarla geçerek terör eyleminde bulunabileceği değerlendirilen ve Suriye bölgesinde DEAŞ terör örgütü içerisinde 2015-2017 yılları arasında yol kontrol noktası nöbetçisi olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen Suriye uyruklu bir şüpheli yakalandı.

Tütün üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve tütün kooperatiflerinin temsilcileri, tütüncülerin sorunlarına çözüm bulmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Daire Başkanlığı yetkilileri toplantı gerçekleştirdi.

Evin kapılarını çalan hırsızlar polisten kaçamadı

Adıyaman'da, bir binaya girerek dairenin oda kapılarını dahi söküp çalmaya çalışan şahıslar, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Karşıya geçerken otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Gaziantep'te yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı 16 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti.

Fadıloğlu'ndan sınav öncesi ortaokul ve lise öğrencilerine moral

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz yapılan deneme sınavı öncesi öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye yönelik eş zamanlı deneme sınavı yapıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak' dedi.

Diyarbakır anneleri bin 604 gündür nöbette

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbetinde olan aileler, çocuklarından gelecek bir haber ümidiyle oturma eylemlerini sürdürüyor.

Öğrenciler 'Su Verimliliği Seferberliği' çerçevesinde içme suyu arıtma tesislerini gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, suyun tasarruflu kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı 'Su Verimliliği Seferberliği' kapsamında öğrencilere tesislerini tanıttı.

Kayapınar'da 3 bin 93 öğrenci spor kurslarından faydalanıyor

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesine bağlı Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Yerleşkesi, Spor Parkı ve Park 75'te verilen ücretsiz futbol, basketbol, voleybol, atletizm, tenis, hentbol, buz pateni ve yüzme kurslarından 180'i özel olmak üzere 3 bin 93 kişi faydalanıyor.

Malabadi Köprüsü'nde çevre düzenleme çalışmalarında sona geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü'nde çevre düzenleme çalışmalarında sona geldi.

Diyarbakır'da deprem konutlarında ulaşım ve alt yapı çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 bin 40 adet TOKİ deprem konutlarında devam eden alt yapı ve ulaşım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan şahıs jandarmadan kaçamadı

Gaziantep'te hırsızlık suçundan 28 yıl 8 ay 16 gün hapis cezasıyla aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep'teki depremde yıkılan ve 49 kişinin ölümüne neden olan 11 katlı Emre Apartmanı davası görüldü

GAZİANTEP (İHA) – 6 Şubat depremlerinde yıkılan Emre Apartmanı davasının duruşması yapıldı. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. Mahkeme, 2'si tutuklu 4 sanık hakkında mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Bin 300 profesyonel sporcu Gazi Yarı Maratonu'nda ter dökecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde düzenlenen 5. Gazi Yarı Maratonu için geri sayım başladı.

Batman'da çöpçü balığının korunması için çaylarda hayalet ağ temizliği yapıldı

Batman'ın Sason ve Kozluk çaylarında nesli tükenme tehlikesi altında olan 'Batman Bantlı Çöpçü Balığı' için çaylarda hayalet ağ temizliği yapıldı.

Diyarbakır'da 'Balıklıgölü' andıran görüntü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Anzele suyunda, Şanlıurfa'da bulunan Balıklıgöl'deki gibi balıklar ortaya çıktı. Vatandaşlar, özellikle çocukların yaz sıcağında serinlemek için 'havuz' olarak kullandığı alanın, koruma altına alınarak turizme kazandırılmasını istiyor.

Kulvarlarda, başarı hikayesi devam ediyor

Türkiye Sutopu Federasyonu 2023 yılı planlı faaliyet programında yer alan U15 Kadınlar Türkiye Şampiyonası C Grubu Eleme Turu 1. Devre Müsabakaları sonrasında Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Bölge Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

İnşirah Dergisi okuyucuyla buluştu

Adıyaman'nın Bölükyayla Beldesi Çok Programlı Analdolu Lisesi (ÇPAL) öğretmen ve öğrencileri tarafından çıkarılan İnşirah Dergisi okuyucuyla buluştu.