Fadıloğlu'ndan sınav öncesi ortaokul ve lise öğrencilerine moral

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz yapılan deneme sınavı öncesi öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye yönelik eş zamanlı deneme sınavı yapıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz yapılan deneme sınavı öncesi öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye yönelik eş zamanlı deneme sınavı yapıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, “Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak” dedi.

Şehitkamil ilçesinde öğrenim gören tüm resmi ve özel ortaokulların 8. sınıf ile liselerde öğrenim 12. sınıf öğrencilerine merkezi sınavlara (TYT, AYT, LGS) yönelik 2 defa ücretsiz deneme sınavı yapılacak. Önceki ay; Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında taahhüt edilen ücretsiz deneme sınavlarının ilki yapıldı.

Öğrencilerin; akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, okula olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmalarını sağlamak, hızlı düşünme becerilerini geliştirmek, bilgilerini taze tutmaları, yeni bilgiler edinmeleri ve zihinlerini çalıştırmaları amaçlanan sınavlardan yaklaşık 40 bin öğrenci faydalandı.

Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu ile Şehitkamil Anadolu Lisesi öğrencilerini sınav öncesi Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile birlikte ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; öğrencilerle sohbet etti, eğitim durumlarıyla ilgili öğretmen ve idarecilerden bilgi aldı.

Öğrencilere yönelik katkılarından dolayı okul yönetimi tarafından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.

"Öğrencilerimize başarılar diliyorum"

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde deneme sınavlarının bugün ilkini gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın sınav heyecanını gidermek ve sınavda başarılarını daha öne çıkarabilmek adına bu uygulamayı birkaç yıldır kurumlarımızın desteğiyle hep birlikte yapıyoruz. Şu anda TYT’de ve LGS’ de yaklaşık 35 bin öğrencimiz, aynı gün sınava tabi tutuluyor. Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar vermiş oldukları destekle sanki şu anda birebir, bir üniversite sınavının hazırlığı yapılıyormuş gibi okullarımızda hep birlikte sınavlar gerçekleştiriliyor. Ben müdür beyin şahsında tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

"İyi ki varlar, iyi ki beraberiz"

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Lise son sınıf öğrencimiz ve ortaokul son sınıf öğrencimize deneme sınavı yapıyoruz. Başkanımız geldiği günden beri hep beraber kurumlar arası iş birliğine dayalı olarak deneme sınavlarımızı yapıyoruz. Bunun yanında tabii şu an bilgi yarışmalarımız da devam ediyor. Liselerimizin ve ortaokullarımızın tamamında şu an sınav başlamış durumda. Ben bütün bu emeklerden dolayı hakikaten öğrencilerimizin bilgi anlamında, kültür anlamda, akademik anlamda, sportif anlamında yani aklınıza gelebilecek her konuda her zaman yanımızda olan, bize destek olan çok değerli Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na Şehitkamil Belediyemizin çok değerli yönetici ve ekibine teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki beraberiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN