Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Siirt'te

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Siirt'e geldi. Hava yoluyla Siirt Havalimanına gelen Bakan Kasapoğlu'nu Vali ve Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu ve il protokolü karşıladı.

Bakan Kasapoğlu, belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla yaptırılan Lastik Park'ı ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu, yapılan voleybol sahasında çocuklarla voleybol oynadı ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

Siirt Valiliğini ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında, İl Koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Siirt'te esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Kasapoğlu, görev başındaki Siirt Belediyesi personeli ve çocuklara forma ve kitap hediye etti.

Bakan Kasapoğlu, "Ülkemizin yarınlara olan güçlü yürüyüşünde ekonomisi, sağlığı, eğitimi, ulaştırması, sanayisiyle olduğu gibi sporda da iddiamız hep daha ilerisi daha yukarısı. Buna inanıyoruz. Buna gençlerimize, sporcularımıza güvendiğimiz için inanıyoruz." dedi.

Bakan Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni"nde yaptığı konuşmada, vefanın, ilimin, medeniyetin sembolü, Veysel Karani'nin, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin diyarı Siirt'te bulunduklarını belirtti.

Siirt'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokrasi ve hizmet mücadelesinde en başından beri en güçlü şekilde yanında olan şehir olduğunu kaydeden Kasapoğlu, o günleri unutmadıklarını söyledi.

"Ne tuzaklar kurarlarsa kursunlar, ne tür söylemlerle, iftiralarla hakikatleri örtmeye çalışırlarsa çalışsınlar bu hizmet yolculuğunu durduramadılar, durduramayacaklar. Bizler de el birliğiyle ve bugün imzalayacağımız protokollerle bu siyaseti daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olacağız." diyen Kasapoğlu, halkı en güçlü hizmetlerle buluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.

İmzalayacakları tüm protokollerin Siirt için hayırlı olmasını dileyen Kasapoğlu, Siirtli gençlerin bu aziz milletin şanlı bayrağını uluslararası arenada en güçlü şekilde dalgalandırma potansiyeline sahip olduğunu aktardı.

Her bir genci ülkenin dört bir tarafında olduğu gibi Siirt'in her bir köşesindeki gençlerin de kendileri için değerli olduğunu ifade eden Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Bir tanesinin bile heba olmasına gönlümüz razı olmaz. O yüzden tüm hizmetler, yatırımlar ülkemizin gençlerine, Siirt’in kadınlarına çocuklarına helal hoş olsun. Ülkemizin yarınlara olan güçlü yürüyüşünde ekonomisi, sağlığı, eğitimi, ulaştırması, sanayisiyle olduğu gibi sporda da iddiamız hep daha ilerisi daha yukarısı. Buna inanıyoruz. Buna gençlerimize, sporcularımıza güvendiğimiz için inanıyoruz. Bu devrimi hep birlikte inşa ettik. Bugün bu devrimi daha yukarılar taşımak için buradayız."

Bakan Kasapoğlu, siyasetlerinde üretmek, alın teri ve taş üstüne taş koymanın bulunduğunu kaydederek, "Birileri gibi çukur siyaseti, imha etmek, yakmak yok, inşa etmek, üretmek, kardeşlik ve sevgi var. Bu sevgi ve üretimi daha yukarılara taşımak, daha güçlü kılmak, bu kardeşlik tablosunu büyütmek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Birilerinin bugüne kadar kandan ve gözyaşından beslendiğini aktaran Kasapoğlu, bundan sonra onlara hiçbir şekilde bir kuzuyu, bir kardeşlerini dahi kaptırmayacaklarını dile getirdi.

Kasapoğlu, "Çakallara bu bölgenin, Dicle'nin, Fırat'ın kuzularını yem etmeyeceğiz. Onlara harcatmayacağız. Her bir kardeşimizi, yarınların bilim insanları, iş insanları, sporcuları, güçlü medeniyetin temsilcileri olarak taşıyacağız. İnşallah Siirt de bu güçlü tabloya en güzel şekilde ortak olacak." diye konuştu.

- Yurt kapasitesi 180 binden 700 bine çıkarıldı

Siirt Üniversitesinin yurt kapasitesini 18 yılda 5 misli arttırdıklarını, bundan sonra bu kapasiteyi daha yukarılara taşıyacaklarını bildiren Kasapoğlu, ülkenin 180 bin olan yurt kapasitenin bugün 700 bin olduğunu ifade etti.

Törende, Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de birer konuşma yaptı.

Törene, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç, MHP İl Başkanı Fatih Cantürk ve diğer yetkililer katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN