Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…

Gelecek Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt'e önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te seçim çalışmaları ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Siirt'te gelen Üstün, bir restorantta düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Üstündağ diğer partilerden istifa ederek Gelecek Partisi’ne katılanların rozet takma törenine katıldı. 

Gelecek Partisi Siirt İl Teşkilatının düzenlediği toplantıda konuşan Üstün, Tek adam rejimini eleştirip, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteminin önemine değindi.

TÜRKİYE’DEKİ YANGIN KIBRIS’A SIÇRAMIŞ!…

Toplantıda söz hakkı alan Üstün şu şekilde şöyle konuştu, “Değerli Siirtliler, değerli kardeşlerim, ülkenin durumunu biliyorsunuz, ülkenin durumunu anlatmaya gerek yok, sizler bunları bizlerden daha fazla çok daha yaşıyorsunuz. Bakın ayağımızın tozuyla Kıbrıs’tan geldik. Orada da aynı feryat var, diyorlar ki Türkiye’deki yangın Kıbrıs’a sıçradı çünkü aynı ekonomik politikalar Kıbrıs’a sıçrıyor,  çünkü aynı TL’yi kullanıyorlar ve ekonomisi birbirine bağlı. Yani feryatlar ta Kıbrıs’tan ulaşılır hale gelmiş. Evet akşam bir 6’lı masa toplantısı var. Ülkemiz toplumsal olarak lime lime edilmiş, şucu bucu diye bölünmüş. Şimdi bu 6’lı masada en büyük amacımız toplumsal barışı, toplumsal huzuru sağlamak. O bakımdan 6’lı masaya gözümüz gibi bakıyoruz. Bu masada son derece verimli toplantılar yapılıyor. Bu masanın en önemli projesi güçlendirilmiş parlamenter sistem projesidir, biz bunun arkasındayız, bunu hayata geçireceğiz.”

“ARTIK YETER!…”

Yeni seçim kanununda sandık güvenliği amacıyla da bir sandık komisyonu güvenliği kuruldu. Çünkü önümüzdeki seçimlerde iktidar, birtakım sandık oyunları oynayacak,  iktidar koltuğuna korumaya yönelik giriştiğini hissediyoruz. Diyor ki, mesela o kanunun bir tanesinde, herkes seçim yasaklarına uyacak, Cumhurbaşkanı hariç. Onun 20 tane uçağı varsa o 20 tane uçağına binebilir. Belediye başkanı seçim kanunlarına uyacak, bakanlar uyacak ama Cumhurbaşkanı seçim yasaklarına uymayacak. Seçim Barajı’na yönelik yeni birtakım projeleri var, ellerinde bir mevzure. Ortakları nasıl kurtarırız, onun derdindeler. Eğer siz bir pay vermedikten sonra, siz bu iktidar gitsin dedikten sonra sandıktaki hakim onları kurtarabilir mi?, kurtaramaz… Ben halkımızın gözünde bu kararlılığı görüyorum. ‘Artık yeter’, diyor. ‘Artık düzen değişmeli’..

TEK ADAM REJİMİ HER ŞEYİ GERİYE GÖTÜRDÜ

“Peki neden güçlendirilmiş parlamenter sistemden başladık. Çünkü ne zaman tek adam rejimi ülkeye geldi,  her şey geriye gitmeye başladı. Ekonomimiz geriye gitti, hukuk geriye gitti, Adalet geriye gitti her şey geriye gitti,  itibarımız geriye gitti, o zaman sivrisinekle mücadele etmektense bataklığı kurutmak gerektiğine inandığımız için, dedik ki, her şeyin kötülüklerin anası olan tek adam rejimi olan ve ucube cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmemizden başlamamız lazım.

ACİL GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM…

Onun yerine ne gelecek, onun yerine güçlendirilmiş parlamenter sistem gelecek. Parlamenter istişare şura gelecek. Bunu en iyi Siirtliler bilir. Bu bizim kendi kültürümüzde vardır. Bir baba bir iş yaptığı zaman, evlatlarıyla hane halkı ile istişare eder.  Şunu şöyle yapsak, bunu böyle yapsak diye. Devlet yönetiyoruz diyorlar, bunu tek adam mı yönetecek. Hükümet ona bağlı, meclis ona bağlı, ben yasa çıkaracağım diyor,  yargı ona bağlı, kimin çıkaracağı,  kimin hapse gireceği, kimin çıkacağı iki dudağı arasında kalmış, yani sadece iki dudağının arasında bir yargı sisteminde yargılamak ister misiniz? Yargı herkese lazım. İşte bunun için yeni bir sistem gerek bunun için yola çıktık, daha önce bizim alışık olduğunuz bir sistem ama bazı eksiklikleri vardı, önceki parlamenter sistem çok düzgün bir sistem değildi.  O yüzden biz buna güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Bu sistemde yargı bağımsız olacak, meclis güçlü olacak, hem yasa yapacak, hem de hükümeti denetleyecek.

“YOK OLAN DENETİM MEKANİZMASI GERİ GELECEK”

Şimdi bana söyleyin hükümeti denetleyen bir tane kurum kaldı mı? Meclis denetleyebiliyor mu? ‘Hayır’, Yargı denetleyebiliyor mu?, ‘Hayır’ müfettiş gidip bir şey sorabiliyor mu?, ‘Hayır’, o zaman arkadaşlar böyle bir ülkede düzen kurulabilir mi?

ÜLKENİN BÜTÜN DOLARLARINI SATILAR!.

Bu ülkeye bir bakan geldi, dedi ki, ‘Bizim Dolar ile ne işim var’. Ülkenin bütün dolarlarını sattı.  Ülkenin 100 yıllık birikimini sattı. Nereden sattı, üstelik arka kapıdan sattı.  Peki, şimdi ne oldu, elimizde mazot alacak neredeyse dolar kalmadı. Doların arttığını, ilacın artıracağını, elektrik artacağını, mazotun artacağını şu sokakta yürüyen çocuk bile bilir. Ama bunu idrak edemeyen bakanlar geldi bu ülkeye. 3 yıl, 4 yıl bakanlık yaptılar, neden, ben bıraktıktan sonra benim yerime damat gelsin. Siz saltanatı 1923’te bırakmadınız mı? Kaldırmadınız mı? Siz başımıza saltanat mı, saltanatçı mı gelsin istiyorsunuz?” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün Siirt'te Konuştu: ARTIK YETER!…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN