Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas Türkiye'ye geliyor

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya geleceğini duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

 Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın gelecek hafta Türkiye'ye geleceği açıklandı. Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, Filistin Yönetimi lideri Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya geleceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Maliki, ADF'de yaptığı açıklamada, "Müslüman ülkeler ve uluslararası camia net bir duruş göstermeli, İsrail'in yüzyıllardır devam eden mevcut durumu değiştirme çabalarını boşa çıkarmalıyız. Gazze'de bundan sonra da çalışacak tek yetkili ve meşru yönetim Filistin yönetimidir, Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de Filistin yönetimi olacaktır. Bu ülkeler (Avrupa ülkeleri) inisiyatif almalı, bu inisiyatif Filistin devletini tanımakla başlayabilir" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN YÖNETİMİ'NDE HÜKÜMET İSTİFA ETMİŞTİ
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları Ekim 2023'ten bu yana devam ederken, Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye hükümetinin istifasını sunmuştu. Filistin Yönetimi lideri Abbas, hükümetin istifasını kabul etmişti. Hükümetin istifasını kabul eden Abbas, Iştiyye ve kabinedeki bakanlardan yeni hükümet kuruluncaya kadar 'geçici hükümet' olarak çalışmalarını sürdürmelerini istemişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN