Fenerbahçe, Galatasaray'ın rekorunu kırdı

2023 sezonunda muhteşem performans gösteren Fenerbahçe, Galatasaray'ın rekorunu kırarak 18 maçlık galibiyet serisine ulaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Süper Lig’de bu sezon gösterdiği olağanüstü performansla dikkat çeken Fenerbahçe, son 18 resmi karşılaşmasını kazanarak Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Fenerbahçe, en son 2013-2014 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu yaşarken, geçtiğimiz sezonun son maçında Gaziantep FK ile olan müsabakayı hükmen 3-0'lık skorla kazanmıştı. Bu galibiyetin ardından, 11 Haziran 2023’te Ziraat Türkiye Kupası finalinde RAMS Başakşehir’i 2-0 ile geçerek kupalı sezonunu taçlandırdı.

Sarı-lacivertli ekip, ayrıca UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de grup aşamasında oynadığı 8 maçı da kazanarak muhteşem bir seriye imza attı.

GALATASARAY’IN REKORUNU KIRDILAR

Bu başarılı seriyi Trendyol Süper Lig’de de sürdüren Fenerbahçe, sezonun ilk 8 haftasında rakiplerine tanımadı. Bu başarıyla, 2009-2010 sezonunda elde ettiği lig başlangıç rekoruna ulaştı.

Sarı-lacivertli ekip, toplamda 18 maçlık galibiyet serisiyle, 28 Ekim 2022 ile 11 Mart 2023 tarihleri arasında 17 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray’ın rekorunu da kırmış oldu.

Bu süre zarfında Fenerbahçe’nin forvet hattı rakip ağları tam 51 kez sarsarken, defans hattı sadece 7 golle sınırlandı.

EN İYİ SEZON BAŞLANGICI PSG’DE

Avrupa’nın beş büyük futbol liginde en iyi sezon başlangıcını yapan ekip unvanı Paris Saint-Germain (PSG)’a ait. Fransa’nın en üst seviye futbol ligi Ligue 1’de 2018-2019 sezonunda sergilediği muhteşem performansla ilk 14 karşılaşmasından galip ayrılan PSG, bu alandaki rekoru elinde bulunduruyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN